YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Viipurinlahden sankarit

Haaja, Mikko
Nimeke: Viipurinlahden sankarit
Tekijät: Haaja, Mikko (Kirjoittaja)
Larkiala, Tilla (Kannen tekijä)
Tuotetunnus: 9789523759244
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 10.10.2023
Ilmestymispäivä: 10.10.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2023
Suojapaperi
24,00 €

Todenmukaisuudessaan vaikuttava sotaromaani.

Uuden polven sotakirjailijan neljäs romaani vie kahden veljeksen tarinan myötä autenttisiin sotatapahtumiin Viipurinlahdelle.

Kesäkuun lopussa 1944 puna-armeija aloittaa suurhyökkäyksen suomalaisjoukkojen hallussa oleville Viipurinlahden saarille. Tavoitteena on edetä sitä kautta mantereelle. Neuvostojoukot koettavat kerta toisensa jälkeen saada haltuunsa pienen, mutta tärkeän Teikarin. Puolustajat kykenevät kuitenkin pitämään saaren hallussaan.

Kersantti Tauno Jaatinen osallistui vuoden 1942 Suursaaren valtauksen, minkä jälkeen Viipurinlahden merialueen valvonta on tullut tutuiksi. Nyt edessä ovat kuitenkin sodan kovimmat taistelut.

Pikkuveli Heikki on määrätty Ratsuväkiprikaatiin, ja mielessä häilähtelevät jo ajatukset sankaritöistä.

Kun vihollinen valmistautuu ratkaisevaan ylimenohyökkäykseen mantereelle, lähettinä toimiva Heikki joutuu juoksemaan kilpaa kuoleman kanssa. Kovissa torjuntataisteluissa ja armottomissa vastaiskuissa hän ymmärtää, mitä sankaruus sodassa karvaimmillaan tarkoittaa.

Molempien veljesten esikuvana on talvisodassa kaatunut Antti-veli, jota heidän isänsä pitää perheen ainoana todellisena sankarina.

Viipurinlahdella saavutetaan torjuntavoitto. Mutta mikä on totuus Antin sotasankaruudesta?

Kertomus herättää eloon Viipurinlahden taistelujen kohtalonhetket ja miehet, jotka itsepintaisesti pitivät puoliaan puna-armeijaa vastaan.

Mikko Haaja (s. 1990) on Lappeenrannssa asuva ammattisotilas, joka edustaa uutta sotakirjailijasukupolvea. Häneltä ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Läpi tulihelvetin, Tulimyrsky Tali-Ihantalassa sekä Aunus tulessa.


Suosittelemme myös: