YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Varo, varo, varo! — irti ylisuojelevasta kasvatuksesta

Hirvonen, Tatu
Nimeke: Varo, varo, varo! — irti ylisuojelevasta kasvatuksesta
Tekijät: Hirvonen, Tatu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524925617
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.9.2011
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 1. painos, 2011
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kasvatusoppaat, kasvatus, lapset (ikäryhmät), varoitukset, kiellot, lapsen kehitys, lapsuus, kasvuympäristö, mielikuvat, uhkakuvat, turvallisuuskasvatus
Avainsanat: kasvatus, kasvatusoppaat, kasvuympäristö, kiellot, kotikasvatus, lapsen kehitys, lapset (ikäryhmät), lapsuus, mielikuvat, pelko, pelotteet, turvallisuus, turvallisuuskasvatus, uhkakuvat, vanhempi-lapsisuhde, varoitukset
Riskit kuuluvat elämään - myös lapsuuteen. Vanhemmilla ja kasvattajilla on kuitenkin taipumus yliarvioida turvallisuusriskejä. Tästä taas seuraa paljon sellaisia kieltoja, joista Hirvosen mukaan on pikemminkin haittaa kuin hyötyä. Ylisuojeleva kasvatus ei jätä tilaa lapsen kokonaisvaltaiselle kehitykselle.

Sopivat riskit ovat kasvun ja kasvatuksen työvälineitä. Hyvä kasvuympäristö luodaan, kun punnitaan toiminnan riskejä ja sen tavoitteita toisiinsa. Vähäisten mustelmien pieni riski ei ole riittävä syy kieltää toimintaa, joka tarjoaa lapselle elämyksiä, haasteita ja oppimiskokemuksia.

Tatu Hirvosen teos vapauttaa huolekkaat vanhemmat ja ammattikasvattajat lasten turvallisuutta koskevista perusteettomista peloista. Se rakentaa kasvatusfilosofian, joka suo lapselle riittävän turvallisen ja samalla riskeistä rikkaan kasvuympäristön. Samalla se antaa kasvattajalle voimaa kohdata yhteiskunnan alati lisääntyvät turvallisuusnormit, varoitukset ja omatkin pelot levollisin mielin.


Suosittelemme myös: