YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Suuri suomalainen kummituskirja — Kotimaiset kauhutarinat kautta aikojen

Ojanen, Eero
Nimeke: Suuri suomalainen kummituskirja — Kotimaiset kauhutarinat kautta aikojen
Tekijät: Ojanen, Eero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523124936
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 3. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Pokkarit
Kirjastoluokka: T81.2 Kansansadut. Kansantarinat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kummitukset, paranormaalit ilmiöt, kansanperinne, uskomukset
Avainsanat: Suomi, kansanperinne, kummitukset, paranormaalit ilmiöt, uskomukset
E-kirja, 2016
EPUB
14,90 €

Ihmisiä ovat aina kiinnostaneet tarinat toisesta todellisuudesta, näkymättömästä maailmasta, jonka asukkaat joskus vierailevat keskuudessamme. Yliluonnolliset ilmiöt ja kummitukset elävät edelleen vahvasti suomalaisessa kertomusperinteessä. Kirjailija Eero Ojanen on koonnut hyytävimmistä suomalaisista kummitustarinoista kiehtovan kirjan.

Hyvistä tarinoista on monenlaisia versioita. Näihin kohtaamisiin on kuitenkin perinteisesti liittynyt tunne siitä, että tässä paikassa on jotain selittämätöntä, täällä on joku muukin kuin minä.

Tavallisesti tarinoiden keskushahmona on kuollut ihminen, joka jostain syystä ja jossain muodossa on jäänyt elävien keskelle. Kummitus voi olla joku hyvin tiedossa oleva henkilö, kuten talon entinen asukas tai muuten tiettyyn paikkaan sidoksissa oleva persoona. Usein kummitus liittyy jollain tavalla selvittämättömiin asioihin, rikokseen tai muuten äkkinäiseen kuolemaan.

Mutta kummitus voi olla myös sanansaattaja, vainaja joka tulee vielä kerran kuolemansa jälkeen tervehtimään läheisiä ihmisiä ja tuttuja paikkoja. Kummitus voi myös ilmoittaa jostain tulevasta tapahtumasta tai varoittaa etukäteen vaarallisesta tilanteesta, vaikkapa siitä, että joku läheinen ihminen on juuri sillä hetkellä kuollut.

Mellastelevat, räyhäävät ja pelottavat kummitukset ovat oma lajinsa, mutta monesti kummittelu loppuu siihen, kun sen taustalla oleva selvittämätön asia on saatu jollain tavalla kuntoon.

Kummituksia on tavattu aina ja kaikkina aikoina, mutta vakavat kriisiajat, kuten sodat, ovat niille erityisen otollista aikaa.


Suosittelemme myös: