YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Selviytyjä – Tieni keskitysleireiltä natsien metsästäjäksi

Lewkowicz, Josef; Calvin, Michael
Nimeke: Selviytyjä – Tieni keskitysleireiltä natsien metsästäjäksi
Alkuteos: The Survivor
Tekijät: Lewkowicz, Josef (Kirjoittaja)
Calvin, Michael (Kirjoittaja)
Kakko, Tapio (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523759596
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.10.2023
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Alkuteos: The Survivor
Kustantaja: Minerva
Painos: 1. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 347
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: juutalaisvainot, toinen maailmansota, holokausti, keskitysleirit, selviytyminen, juutalaiset, jäljitys, natsit, sotarikolliset
Avainsanat: Josef Lewkowicz, toinen maailmansota, holokausti, keskitysleirit, selviytyminen, juutalaiset, jäljitys, natsit, sotarikolliset, henkilöhistoria, Puola, Saksa, juutalaisvainot
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kuudelta keskitysleiriltä selvinneen miehen tarina

Selviytyjä on uskomaton kertomus yhden miehen murtumattomasta tahdosta, uskosta ja rohkeudesta käsittämättömän pahuuden edessä.

Kuudentoista ikäisenä Josef Lewkowiczista tuli vanki numero 85314. Natsien miehitettyä Puolan Josef ja hänen isänsä kuljetettiin Krakovaan Plaszowin keskitysleirille, joka tunnetaan elokuvasta Schindlerin lista. Leiriä johti äkkipikainen ja mielivaltaisen julma Amon Goeth, jonka brutaalius oli rajatonta.

Järkyttävissä olosuhteissa Josef sai tottua raskaaseen pakkotyöhön, jatkuvaan väkivallan uhkaan ja kuoleman läheisyyteen. Ennen kuin sota oli ohi, hän joutui kokemaan peräti kuuden eri keskitysleirin kauheudet.

Kun vapaus sodan jälkeen koitti, Josef sai todeta olevansa suvustaan ainoa, joka oli selvinnyt hengissä natsien tappokoneistosta. Kostaakseen kokemansa menetyksen hän muodosti Yhdysvaltain armeijan tuella työryhmän metsästämään piilottelevia natseja ja pidättämään SS-upseerit, joiden käsissä hän ja hänen yhteisönsä olivat kärsineet. Juuri Josef löysi suurimman kiduttajansa Goethin ja auttoi saattamaan tämän oikeuden eteen.

PuolalainenJosef Lewkowics vietti kolme vuotta kuudella eri keskitysleirillä. Sodan jälkeen hän toimi tiedustelu-upseerina Saksassa ja Itävallassa. Nyt 97-vuotias Lewkowics asuu Jerusalemissa.

Michael Calvin (1957) on englantilainen journalisti ja palkittu kirjailija, joka on julkaissut 14 kirjaa.


Suosittelemme myös: