YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Ryssäviha — Venäjän-pelon historia

Vihavainen, Timo
Nimeke: Ryssäviha — Venäjän-pelon historia
Tekijät: Vihavainen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524927789
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 322
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Historia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomalaiset, Venäjä-kuva, asenteet, ennakkoluulot, venäläisyys, venäläiset, viha, pelko, viholliskuvat, uhkakuvat, kulttuurierot, mentaliteettihistoria, poliittinen historia, kansainväliset suhteet, historia
Avainsanat: Eurooppa, Neuvostoliitto, Suomi, Venäjä, Venäjä-kuva, asenteet, ennakkoluulot, historia, kansainväliset suhteet, kulttuurierot, mentaliteettihistoria, mielikuvat, pelko, poliittinen historia, raja-alueet, rajaseudut, suomalaiset, suomettuminen, uhkakuvat, venäläiset, venäläisyys, viha, viholliskuvat
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2013
EPUB
14,90 €

"Ryssäviha" kuuluu Suomen lähimenneisyyteen, vaikka siitä on viime vuosikymmeninä haluttu sanoutua irti. Viime sotien aikana ja jo sitä ennen oli varsin yleisesti tapana puhua perivihollisesta, jota kohtaan Suomen kansa oli aina tuntenut pelkoa ja epäluuloa.

Onko Suomessa todella aina vihattu venäläisiä? Vai onko viha kohdistunut Venäjän valtioon? Entä onko vastapuolella vihattu suomalaisia? Mihin tällaiset vihantunteet ovat perustuneet? Onko niitä yhä?

Timo Vihavaisen kirjassa ilmiötä kartoitetaan pintaa syvemmältä, ja se asetetaan historian kehyksiin. Tekijä tutkii ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Syntyy kokonaiskuva, joka on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.


Suosittelemme myös: