YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Rakkaus, ilo, rohkeus — Seksuaalisuuden portaat

Cacciatore, Raisa; Korteniemi-Poikela, Erja
Nimeke: Rakkaus, ilo, rohkeus — Seksuaalisuuden portaat
Tekijät: Cacciatore, Raisa (Kirjoittaja)
Korteniemi-Poikela, Erja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523128545
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.1.2019
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäntaito
Psykologia
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kovakantinen kirja, 2019

25,00 €

Itsetunnon ja kehonkuvan rakentuminen alkaa jo varhaislapsuudessa ja jatkuu koko elämän ajan. Kirja esittelee 11 seksuaalisen kehityksen porrasta. Kuhunkin kirjan osioon liittyy interaktiivisia tehtäviä.

Kirja puhuu kyvystä rakastaa sekä ensi oivalluksista itsestä rakkauden kohteena. Nämä kehityksen vuodet ovat tärkeitä myös seksuaalisen minäkuvan kehittymisessä. Rakkaus ja seksuaalisuus liittyvät toisiinsa koko kehityksen ajan.

Vanhempien ja lähipiirin aikuisten hyväntahtoinen ja ymmärtävä tuki auttavat nuoren ihmisen kulkua portaalta toiselle. Tämän kirjan avulla pystyt antamaan lapsellesi tukea ja turvaa tärkeällä matkalla lapsesta aikuiseksi.

Olen pian aikuisten tytön ja pojan äiti, lastenpsykiatri ja tietokirjailija Espoosta. Olen syntynyt vappuna 1956 Helsingin Maalaiskunnassa ja asunut ensin Vantaan Tikkurilassa, sitten Sörnäisissä, Malmilla, Haukilahdessa ja nyt Kauklahdessa. Äitini kuoli, kun olin viisivuotias. Sen jälkeen isä oli kovilla ja oletti, että me lapset pärjäämme, kasvatus oli aika vapaata. Elämä ei ole ollut ollenkaan siloista, mikä antaa mahtavasti eväitä ymmärtää asiakkaitteni kärsimyksiä. Valmistuin Helsingin yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi 1985 ja lastenpsykiatriksi 1998. Olen toiminut Helsingissä koulu-, neuvola- ja äitiysneuvolalääkärinä sekä terveyskeskus- ja työterveyslääkärinä. Erityishaasteellisia, kroonisesti sairaita ja sijoitettuja nuoria tapasin viikoittain yli 20 vuoden ajan Auroran sairaalan nuorisopoliklinikalla ja sittemmin HYKS Lasten ja nuorten sairaalan Nuorisovastaanotolla, lähinnä seksuaaliterveys- ja mielenterveysasioissa. Toimin myös Folkhälsanin nuorisopoliklinikalla. Yli kymmenen vuoden ajan olen ollut Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan asiantuntijalääkäri. Pidän vuosittain lähes sata luentoa ja koulutan sekä virkatyössäni että iltaisin, jolloin mielelläni kierrän vanhempainilloissa puhumassa. Vanhempainiltoja toivotaan paljon enemmän kuin pystyn pitämään ja siellä vanhemmuus ei ainakaan ole hukassa. Kirjoitan artikkeleita ja tietoteoksia yksin ja työryhmissä. Niitä löytyy vauvoille, vanhemmille, lapsille ja nuorille, pareille sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille. Teen myös mediatyötä televisiossa, radiossa ja lehdissä. Olen kirjoittanut usein mielipiteitä Helsingin Sanomiin, artikkeleita ja kolumneja (mm. Kirkko ja kaupunki -lehteen sekä Odotus ja vauva -lehteen), pitänyt lääkäripalstaa Demissä ja antanut lausuntoja. Erityisesti lasten ja nuorten seksuaalisuuden suojaaminen, rakentava ja rationaalinen aggressiokasvatus, lapsuuden kehitysportaita huomioiva itsetunnon tukeminen, poikien hyvinvointi sekä varhainen vuorovaikutus ovat minulle tärkeitä aiheita. Koetan muuttaa maailmaa inhimmillisemmäksi: perhe-, lapsi- ja nuorisoystävälliseksi.Erja Korteniemi-Poikela on kätilö ja terveydenhoitaja, joka on työskennellyt seksuaaliterveyden edistäjänä nuorten ja aikuisten parissa, mm. kouluterveydenhoitajana ja Väestöliiton seksuaaliterveysklinikalla vuosina 1993–2004. Hänet on valittu Suomen Kätilöliitto ry:n toimesta vuoden kehittäjäkätilöksi (2000) ja hänelle on myönnetty Suomen koulu- ja nuorisolääketieteen yhdistys ry:n terveydenhuoltotekopalkinto (2004) hänen kehittämänsä Seksuaalisuuden portaat -mallin johdosta (Opetushallitus 2000).


Suosittelemme myös: