YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Puut puhuvat

Forsberg, Pepe; Jussila, Anneli
Nimeke: Puut puhuvat
Tekijät: Forsberg, Pepe (Kirjoittaja)
Jussila, Anneli (Kirjoittaja)
Hirvisaari, Jatta (Kansikuva)
Wiklund, Linda (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523757387
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Tulossa 27.4.2023
Ilmestymispäivä: 27.4.2023
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 8t 30m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 57.11 Puut. Pensaat
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2023

25,00 €

Mitä puut ja metsät haluavat meille kertoa?

Uusinta tietoa metsän vaikutuksista eläinten ja ihmisten hyvinvointiin.

Pepe Forsberg kirjoittaa jatkuvasti karttuvasta metsätiedosta – metsän verkostoista ja yhteistyöstä, joka vallitsee puiden, kasvien, sienten, mikrobien ja muiden eliöiden välillä. Hän kertoo metsän hyvinvoinnista silloin kun puut saavat elää ”lajityypillisesti”, samoin kuin luonnonmetsän vaikutuksista niin eläinten kuin ihmisen terveyteen uusimman tiedon valossa.

Anneli Jussila kirjoittaa ”syvästä metsästä” ja tarkastelee vastaavuuksia ihmisen psyyken ja metsän välillä. Mitä metsän tilat, muodot, värit, äänet ja tuoksut meille merkitsevät? Miten puiden puhe ilmenee kansanperinteessä ja muinaisrunoissa? Voisiko metsäpolulta aueta ovi henkiseen metsäkokemukseen?

Kirjoittajat tekevät metsäretkiä mm. metsien puolesta kampanjoineen Hertzen Brothersin, elokuvaohjaaja Petteri Saarion ja ministeri Pertti Salolaisen kanssa. He jakavat metsässä kokemuksiaan ja oppivat uutta matkan varrella. Kirjassa kuuluu myös elämänsä metsien suojelulle omistaneen Pentti Linkolan ääni.

Anneli Jussila on Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja, joka vastaa uusien suojeltavien alueiden hankinnasta. Jussila oli yksi säätiön perustajajäsenistä ja on toiminut myös säätiön toiminnanjohtajana. Hän on aiemmin julkaissut mm. teokset Sivupoluilla – Merkintöjä vaelluksilta, Metsänsydämiä yhdessä Juha Ilkan kanssa sekä omaelämäkerrallisen teoksen Pentti Linkola ja minä – Elämää toisinajattelijan kanssa. Jussila on myös toimittanut ja osin kirjoittanut Luonnonperintösäätiön juhlakirjan Turvapaikkoja elämälle.

Pepe Forsberg on lammilainen tietokirjailija, eräopas ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja. Forsberg tekee yhteistyötä National Geographicin kanssa ja on kirjoittanut mm. suosittua Kansallispuistot tutuiksi-retkeilykirjasarjaa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt teos Majavan Maillasekä yhdessä Niko Napun kanssa kirjoitettu Uskomaton luonto.


Suosittelemme myös: