YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Putinin sodat — Tsetseniasta Ukrainaan

Galeotti, Mark
Nimeke: Putinin sodat — Tsetseniasta Ukrainaan
Alkuteos: Putin's Wars
Tekijät: Galeotti, Mark (Kirjoittaja)
Larkiala, Tilla (Kannen tekijä)
Saarainen, Jere (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523758407
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 12.9.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Alkuteos: Putin's Wars
Kustantaja: Minerva
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Historia
Sota
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2023

28,00 €

Putinin tie kulkee sodasta sotaan

Ajankohtainen katsaus konflikteihin, joissa Venäjä on ollut mukana siitä lähtien kun Vladimir Putinista tuli ensin Venäjän pääministeri ja sitten presidentti. Kirja käy läpi Venäjän aggressiot Tšetšenian sodasta aina Ukrainaan huhtikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen.

Maailma järkyttyi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022. Sodan merkkejä oli ollut pitkään ilmassa, mutta kun tarkastelee lähemmin Venäjän toimintaa, se ei oikeastaan yllätä: Putinin valtakausi on ollut yhtä sotaa aina Tšetšeniasta Ukrainan sotaan saakka.

Vladimir Putin aloitti ensimmäisen sotansa jo Venäjän pääministerinä yli 20 vuotta sitten. Tšetšenian sotien jälkeen hän on lähettänyt venäläisjoukkoja Georgiaan, Syyriaan ja Itä-Ukrainaan.

Mark Galeotti tuntee Venäjän armeijan läpikotaisin. Hänellä on myös laajat yhteydet Venäjälle. Kirja on täynnä ainutlaatuisia kuvauksia sotilaselämästä, henkilökohtaisia tilannekuvia konflikteista sekä ensikäden kertomuksia venäläisiltä upseereilta.

Kirja kuvaa, miten Putin ja hänen sotansa ovat vääjäämättä muokanneet Venäjää. Teos tarkastelee myös Venäjän sotilaallisen voiman kasvattamista ja sen laajentamista palkkasotureihin sekä häikäilemätöntä informaatiosotaa länsivaltoja vastaan.

” Sota-analyytikko Mark Galeotti on tehnyt juuri oikean kirjan juuri oikeaan aikaan.” – The Times

Mark Galeotti on Lontoossa asuva professori ja tietokirjailija. Häntä pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista Venäjän-tutkijoista. Hänen tutkimuskohteitaan ovat nyky-Venäjä, turvallisuus ja kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus. Vuonna 1991 Galeotti valmistui valtiotieteen tohtoriksi. Hänen väitöskirjansa käsitteli Afganistanin sodan vaikutusta Neuvostoliiton ja Venäjän politiikkaan ja yhteiskuntaan. Galeotti on kirjoittanut 26 kirjaa, mm. teoksen Voima ja valta: Venäjän mafia Kremlin suojeluksessa (Docendo 2019).


Suosittelemme myös: