YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Perintämies ei soita kahdesti — 1990-luvun lama Suomessa

Tamminen, J. K.
Nimeke: Perintämies ei soita kahdesti — 1990-luvun lama Suomessa
Tekijät: Tamminen, J. K. (Kirjoittaja)
Bäckman, Markus (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523752955
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.3.2021
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 4t 57m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
ALE äänikirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
Kovakantinen kirja, 2021

25,00 €

E-kirja, 2021
EPUB
14,90 €

1990-luvun laman uhrit kertovat

Itsekin lamavuosina konkurssin ja rajun velkaantumisen kokenut J. K. Tamminen pöyhii kirjassaan lamakauden tapahtumia eturintamasta sekä sen seurauksia tuleville sukupolville.

1990-luvulla ankara velanperintä oli käytäntö ja sanomalehdet repivät otsikoita konkursseista, talousrikoksista ja pankkien huonoista johtajista. Lainojen takaajat huomasivat olevansa syvissä veloissa. Moni perhe, suku ja ystävyys särkyi vastuiden toteutuessa.

Suorasukaisesta tyylistään tunnettu Tamminen kertoo värikkäästi siitä, miten esimerkiksi harmaan talouden nousu, yritysten saattohoitajat, pakkohuutokaupat, pikavipit, leipäjonot, roskapankit, nälkä ja vaikuttivat ihmisten elämään ja kuinka jotkut ajautuivat laman seurauksena rikollisuuden poluille ja itsemurhiin.
Kirjaan on haastateltu mm. yrittäjiä, joiden elämäntyö meni palasiksi laman jaloissa, kahden asunnon loukkuun jääneitä, lamasta kärsineitä tavallisia ihmisiä, talouden asiantuntijoita, talousrikoksista tuomittua pankinjohtajaa sekä sosiaalityöntekijöitä ja velallisten parissa työskennelleitä, joiden tehtäväksi haaksirikkoisista huolehtiminen jäi.

Kirja tarkastelee myös valtion toimintatapoja laman aikana ja niitä ratkaisuja, joita noina vuosina tehtiin. Ratkaisuja, joiden vaikutukset ovat yhä läsnä. Tällä lamalla on ollut pitkät ja rujot jäljet.

J. K. Tamminen on kirjailija, lakimies, rikostutkija ja teologi. Toisaalta hän on entinen ammattirikollinen, joka osasi lopettaa oikeaan aikaan. Tammisen rikosromaanitrilogia Pasilan mies, Kilpimies ja Megaliiga on saanut aiheensa tositapahtumista. Tamminen on julkaissut myös omiin kokemuksiinsa perustuvat teokset Konkursseja ja muita konnuuksia - Talousrikollisen muistelmat ja Rikollinen elämäni sekä kirjat Totuus tapaus Aarniosta sekä Malmin nainen - Mari Romanon tarina.


Suosittelemme myös: