YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Paavo Susitaival — Kolme sotaa, kaksi kapinaa, neljä linnareissua

Niinistö, Jussi
Nimeke: Paavo Susitaival — Kolme sotaa, kaksi kapinaa, neljä linnareissua
Tekijät: Niinistö, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523752696
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.1.2021
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Sota
Elämänkerrat ja muistelmat
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Suomen sisällissota, henkilöhistoria, isänmaallisuus, jatkosota, kansanedustajat, kirjailijat, lapuanliike, sotarintama, talvisota, upseerit, yhteiskunnalliset vaikuttajat, Paavo Susitaival
Paavo Susitaival ehti liki vuosisadan mittaisen elämänkaarensa (1896-1993) aikana olla poikkeuksellisen monessa mukana. Hän oli todellinen Suomen nykyhistorian viimeinen mohikaani: viimeinen elossa ollut aktivisti, jääkärivärväri, vapaussodan komppanianpäällikkö, suojeluskuntapiirin piiripäällikkö, Mäntsälän kapinan johtohahmo, IKL:n kansanedustaja, talvisodan rintama- ja jatkosodan rykmentinkomentaja. Lisäksi Susitaival oli tuottelias kirjailija, joka tunnettiin myös kekkosvastaisena toisinajattelijana. Parhaiten mies muistetaan IKL:n kansanedustajana, joka talvisodan sytyttyä lähti rintamalle ja johti Ryhmä Suden legendaariseen voittoon Suomussalmella. Jatkosodan hyökkäysvaiheessa Susitaival komensi Jalkaväkirykmentti 29:ä Petroskoin valtaukseen asti. Jussi Niinistö on kirjoittanut ansiokkaan elämäkerran aatteen miehestä, joka asetti isänmaan edun kaikkien sääntöjen yläpuolelle.

Jussi Niinistö on filosofian tohtori, joka on erikoistunut sota- ja henkilöhistoriaan. Hän toimi puolustusministerinä 20152019. Hän on kirjoittanut lukuisia historiateoksia.


Suosittelemme myös: