YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Nuoruuden neljäs näytös

Rajala, Panu
Nimeke: Nuoruuden neljäs näytös
Tekijät: Rajala, Panu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523122277
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.8.2015
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: elämänkaari, ikääntyminen, kirjailijat, kirjallisuudentutkijat, luopuminen
Mies miettii oman elämänsä kääntöpaalulla suhdetta ikään, elämään, haikeaan ja väistämättä häipyvään nuoruuteen.

Panu Rajala seuraa valppaasti maan ja maailman tapahtumia. Sota ryskii idässä, kotimaassa käydään vaalitaistoa, mutta miehen oma mieli täyttyy muistoista ja läheisistä elämyksistä. Onko mielen tasapaino löytynyt monien kompastusten jälkeen?

Mitä hän on vuosikymmenten matkalla löytänyt? Onko rakkaus tätä, mistä hän juuri nyt saa nauttia? Onko hän oppinut myös antamaan sitä naiselleen? Mitä se onni lopultakin on, jota me niin vaikeasti tavoittelemme?

Panu Rajala kertoo häilymisestä, miehen iloista ja innoituksen hetkistä, luetuista kirjoista ja kulttuurisista kokemuksista, jatkuvasta liikkeestä niin Helsingin Punavuoressa kuin Hämeenkyrön hiljaisilla mailla, romantiikasta Pariisin Montmartren rinteillä ja heittäytymisestä Suomen suveen, rakkaan savusaunan mustaan syliin.

Mies tuntee päivien vähenevän, elämän hupenevan, mutta vielä kuumottaa hiillos, vielä hehkuu halu ja sytyttää naisen kosketus, vielä on tehtävää ja tulta ennen kuin edessä on tuhka ja multa.

Panu Rajala (s. 1945) on filosofian tohtori, kirjailija ja draaman tutkimuksen professori. Hän on kirjoittanut useita etevästi ja elävästi kohdettaan kuvaavia elämäkertoja, mm. F. E. Sillanpään kolmiosaisen elämäkerran, Arvo Poika Tuomisesta kertovan Petturin testamentin (1994) Hannu Rautkallion kanssa sekä J. H. Erkon elämää esittelevän teoksen Runoilijan sydän (2006). Mika Waltarin elämäkerta Unio Mystica, joka kohosi arvostelijoiden ja suuren yleisön suosikiksi, voitti Lauri Jäntin ja P. E. Svinhufvudin muistosäätiön palkinnon vuonna 2008. Teos sai myös Historian Ystäväin Liiton myöntämän Vuoden historiakirja -tunnustuksen. Tampereen yliopiston teatterin ja draaman tutkimuksen professorina toiminut Rajala on myös kirjoittanut useita näytelmiä, romaaneja ja elokuvakäsikirjoituksia. Hän on mm. avustanut Matti Kassilaa Aila Meriluodon kohuttuun Peter-Peter-kirjeromaaniin perustuvassa elokuvassa Haluan rakastaa, Peter (1972) ja dramatisoinut Rauni Mollbergin ohjaaman naturalistisen elokuvan Maa on syntinen laulu (1973). www.panurajala.fi


Suosittelemme myös: