Nuoret taistelulentäjät — Ensikertalaiset jatkosodan ratkaisutaisteluissa 1944

Hietala, Pekka
Nimeke: Nuoret taistelulentäjät — Ensikertalaiset jatkosodan ratkaisutaisteluissa 1944
Tekijät: Hietala, Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523125674
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 248
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
Kirjastoluokka: 99.139 Sotamuistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotilaslentäjät, sotilasilmailu, sotahistoria, jatkosota, henkilöhistoria, ilmasota, ilmavoimat, hävittäjät (sotilaslentokoneet)
E-kirja, 2015
EPUB
14,90 €

Ilmavoimien veteraanien haastatteluihin ja arkistomateriaaliin perustuva teos kuvaa, kuinka nuorista pojista koulutettiin sotalentäjiä ja kuinka heidät komennettiin rintamalaivueisiin jatkosodan ratkaisuhetkillä, kesän 1944 suurhyökkäyksen alla.

Haastatellut, vuosina 1920-1923 syntyneet veteraanilentäjät, kertovat koulutuksesta, sopeutumisesta laivuepalvelukseen sekä ensimmäisistä sotalennoistaan ja ilmataistelukokemuksistaan.

Kun Suomi talvisodan jälkeen ajautui kohti uutta sotaa, oli ilmassa runsaasti revanssihenkeä. Ilmasotakoulussa opeteltiin lentämisen alkeita kuumeisesti ja toivottiin hartaasti rintamalaivueeseen pääsyä. Asemasodan aikana ilmatoimintaa oli kuitenkin vähän ja koulutusaika venyi turhauttavan pitkäksi. Ongelmana olivat myös vanhentuneet ja loppuun lennetyt koneet sekä vähäinen ilmataisteluharjoitusten määrä.

Tosipaikan edessä nuorten lentäjien valmiudet valtavien vihollishävittäjäpartioiden torjuntaan eivät ol-leet parhaat mahdolliset. Karjalan taivaalla käynnistyi ankara selviytymiskamppailu.


Suosittelemme myös: