YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Narsistin lapsena — Pitkä tie itsenäisyyteen

Viljamaa, Janne; Paavilainen, Ulla
Nimeke: Narsistin lapsena — Pitkä tie itsenäisyyteen
Tekijät: Viljamaa, Janne (Kirjoittaja)
Paavilainen, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523129535
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 3. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Parisuhde ja perhe
Psykologia
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: narsismi, narsistinen persoonallisuus, vanhemmat, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde, lapset (ikäryhmät), kasvatus, kasvuympäristö, lapsen kehitys, psyykkinen kehitys, elämänhallinta
E-kirja, 2015
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2020
MP3
16,90 €

Minkälaista on kasvaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän vanhemman lapsena? Miten löytää tie alistuneisuudesta itsenäisyyteen, vähättelystä vahvaan itsetuntoon?

Kirjassaan sosiaalipsykologi Janne Viljamaa luonnehtii narsistiäidin ja -isän persoonallisuutta, käsittelee alistavan kasvatusympäristön lapselle tuottamaa pelkoa, ahdistusta ja häpeää sekä antaa ajatuksia itsetunnon vahvistamiseksi.

Vanhemman tulisi antaa lapselle turvaa, hoitoa, tukea, rakkautta ja välittämistä. Itsekeskeinen narsisti ei tähän kykene, vaan hän voi pahimmassa tapauksessa alistaa lapsen, nöyryyttää tätä ja tai olla täysin välinpitämätön lapsen tarpeista.

Narsistivanhemman varjossa kasvaminen lyö tavallisesti ainakin jonkinlaisen jäljen minuuteen. Yleisiä vaurioita ovat ahdistus, masennus, kyvyttömyys sietää stressiä ja erilaiset aggressionsäätelyongelmat. On tärkeää löytää keino estää se, ettei lapsesta tule samanlaista narsistia kuin vanhemmistaan.


Suosittelemme myös: