YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Nainen ja viha — aggressio voimavaraksi

Reenkola, Elina
Nimeke: Nainen ja viha — aggressio voimavaraksi
Tekijät: Reenkola, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524100533
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.5.2023
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 13507669
Kustantaja: Minerva
Sarja: Minerva-pokkarit
Painos: 1. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Psykologia
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Avainsanat: aggressiivisuus, aggressiot, naiset, sukupuoli, viha, häpeä, kosto, väkivalta, masokismi, tunteet, äitiys, naiseus, elämänhallinta, seksuaalisuus, narsismi, kasvatus
Aggressio voimavaraksi

Kirja vastaa kipeään kysymykseen, mitä tehdä vihantunteille, kuinka ottaa aggressiot haltuunsa ja kesyttää ne voimaksi.

Naisen aggressioista on perinteisesti vaiettu. Siksi nainen helposti piilottaa ja tukahduttaa vihansa ja aggressionsa, jotka saattavat kanavoitua omaan ruumiiseen, masennukseen ja itseä tuhoavaan käyttäytymiseen.

Aggressio naamioituu usein häpeään ja syyllisyyteen. Kirjassa pyritään valottamaan, miksi näin tapahtuu. Tekijä tarkastelee myös äitiyden nurjaa puolta; piilotettua vihaa, insestipyrkimyksiä, narsistiäitien uhreja sekä naisen kostoa.

Aggressio voi myös olla naiselle voimavara, apu omien rajojen puolustamiseen ja sytyke luovuudelle. Kirja vastaa kipeään kysymykseen, mitä tehdä vihantunteille, kuinka ottaa aggressiot haltuunsa ja kesyttää ne voimaksi.

Elina Reenkola on helsinkiläinen psykoanalyytikko, joka on julkaissut mm. teokset Nainen ja viha, Äidin valta ja voima, Nainen ja häpeä, Lumoavan pelottava nainen sekä Kateus. Reenkola on Kansainvälisen psykoanalyyttisen yhdistyksen IPA:n jäsen ja on toiminut IPA/COWAP:in (Committee of Women and Psychoanalysis) Euroopan puheenjohtajana.


Suosittelemme myös: