YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Mozart — Musiikkiperheen tarina

Lemster, Michael 
Nimeke: Mozart — Musiikkiperheen tarina
Alkuteos: Die Mozarts
Tekijät: Lemster, Michael  (Kirjoittaja)
Mäkelä, Anne (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523751248
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.12.2020
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Alkuteos: Die Mozarts
Kustantaja: Minerva
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Elämänkerrat ja muistelmat
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Itävalta, avioliitto, henkilöhistoria, historia, klassismi, lahjakkuus, muusikkous, muusikot, sukupolvet, suvut, säveltäjät, säätykierto
Ensimmäinen elämäkerrallinen teos Euroopan merkittävimmän musiikkisuvun vaiheista kuvaa Mozartin suvun nousua ja sammumista 1400-luvun lopulta aina suvun viimeisen vesan kuolemaan vuonna 1965.

Pääpaino on Wolfgang Amadeus Mozartissa (1756-1791), jonka kehitystä lapsineroksi isän tiukassa kasvatuksessa sekä viimeisiä vuosia palavasti rakastamansa Constanzen rinnalla kuvataan kiinnostavasti ja monipuolisesti.

Mozartin suvun elämäntarinoista löytyy nousuja ja laskuja, vehkeilyjä ja viettelyksiä. Lemster siteeraa mm. Wolfgangin kirjeenvaihtoa, josta löytyy reippaan ronskejakin kirjeitä.

Erityisen mielenkiintoisia ovat kuvaukset Leopold-isän ja ihmelapsien Wolfgangin ja Nannerlen konserttikiertueista ajan merkittäviin musiikin metropoleihin. Myöhemmin nuoreksi naiseksi varttunut Nannerl syrjäytetään. Vaikka Nannerl oli musiikillisesti yhtä lahjakas kuin pikkuveljensä, isä pani kaiken tarmonsa poikansa uran edistämiseen.


Suosittelemme myös: