YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Metsään murhatut

James, Peter; Bartlett, Graham
Nimeke: Metsään murhatut
Alkuteos: Babes in the Wood
Tekijät: James, Peter (Kirjoittaja)
Bartlett, Graham (Kirjoittaja)
Paju, Päivi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523751026
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Alkuteos: Babes in the Wood
Kustantaja: Minerva
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 394
Tuoteryhmät: Jännitys
Tietokirjat
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: murha, sieppaukset, lapset (ikäryhmät), tytöt, esitutkinta, oikeustapaukset, oikeudenkäynti, poliisi (organisaatiot), historia
Avainsanat: 1980-luku, Brighton, Iso-Britannia, esitutkinta, historia, lapset (ikäryhmät), murha, oikeudenkäynti, oikeustapaukset, poliisi (organisaatiot), sieppaukset, tytöt
E-kirja, 2020
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2020
MP3
16,90 €

Vahva, ensikäden tietoihin perustuva kuvaus Brightonia järkyttäneistä murhista ja niiden selvittämisestä. Kirjoittajina kokenut rikostutkija Graham Bartlett ja bestsellerkirjailija Peter James.

9.10.1986 yhdeksänvuotiaat brightonilaistytöt Nicola Fellows ja Karen Haddaway lähtivät ulos leikkimään. He eivät koskaan palanneet kotiin. Tyttöjen ruumiit löydettiin läheisestä metsästä.

Epäilykset kohdistuivat pian irtolaiseen ja pikkurikolliseen Russell Bishopiin. Hänen ristiriitaiset kertomuksensa ja pitämätön alibinsa johtivat lopulta murhasyytteeseen.

Seurannut oikeudenkäynti oli poliisin kannalta fiasko. Syyttäjän todisteet olivat hataria ja todistajat epäluotettavia. Kolmen viikon oikeuskäsittelyn päätteeksi Bishop käveli ulos vapaana miehenä.

Kolme vuotta myöhemmin Graham Bartlett oli juuri aloittanut etsivänä Brightonin poliisissa, kun seitsenvuotias tyttö ilmoitettiin siepatuksi. Hänet löydettiin alastomana ja pahoinpideltynä mutta elossa. Kun Bishopin nimi nousi tapauksen tutkinnassa jälleen esiin, oli selvää, että historia oli ollut vähällä toistaa itseään. Tällä kertaa Bishop tuomittiin elinkautiseen.

Metsään murhatut on todella koukuttavaa luettavaa, sillä tosielämän rikostutkinta ja oikeusdraama on kuvattu hyvin asiantuntevasti ja elävästi.
Hyytävä tositarina tempaa lukijan mukaansa kuin dekkari.


Suosittelemme myös: