YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Messi — Jalkapallon kuningas

Caioli, Luca
Nimeke: Messi — Jalkapallon kuningas
Alkuteos: Messi - The Inside Story of the Boy who Became a Legend
Tekijät: Caioli, Luca (Kirjoittaja)
Renvall, Tuomas (Kääntäjä)
Nieminen, Juhani (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523759626
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.4.2023
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Alkuteos: Messi - The Inside Story of the Boy who Became a Legend
Kustantaja: Minerva
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 377
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Urheilu
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jalkapalloilijat, urheilijat, jalkapallo, huippu-urheilu, ammattiurheilu
Avainsanat: Argentiina, Lionel Messi, ammattiurheilu, henkilöhistoria, huippu-urheilu, jalkapallo, jalkapalloilijat, urheilijat
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2024
A-formaatin pokkari
9,90 €

Jalkapallovirtuoosin koko ura.

Vuoden 2022 MM-kisoissa Lionel Messi päätti maajoukkueuransa hienoimmalla mahdollisella tavalla. Luca Caiolin kirjassa supertähden tiestä jalkapallomaailman huipulle kertovat Messin itsensä lisäksi mm. hänen vanhempansa ja sukulaisensa sekä hänen monet valmentajansa.

Lionel Messi (s. 1987) on valittu maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi ennätykselliset seitsemän kertaa vuosina 2009–2021. Messiä on usein luonnehdittu kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Mikä sitten on tehnyt hänestä niin hyvän pelaajan? Arvaamattomuus, nopeat, spontaanit ratkaisut, kyky lukea puolustajien liikkeitä ja ennen kaikkea – rakkaus jalkapalloon.

Pitkään näytti siltä, että Messin loisteliaalta uralta jää puuttumaan kaikkein himoituin palkinto: maailmanmestaruus. Hän onnistui siinä lopulta vuoden 2022 Qatarin MM-kilpailuissa ja päätti maajoukkueuransa Argentiinan paidassa hienoimmalla mahdollisella tavalla.

Nykyään Messi edustaa ranskalaista Paris Saint-Germainia. Melkein koko uransa hän on kuitenkin pelannut Barcelonassa. Hän kärsi pienenä kasvuhäiriöstä, johon tarvittiin hormonihoitoa. Barcelona tarjoutui maksamaan hoidot sillä ehdolla, että 13-vuotias Messi siirtyy seuraan. Niinpä hän muutti isänsä kanssa Barcelonaan, perhe seurasi myöhemmin perässä. Sopeutuminen uuteen maahan ei ollut helppoa.

Helppoa ei ole ollut aina myöskään siviilielämässä. Vuonna 2016 Messi ja hänen isänsä tuomittiin veropetoksesta 21 kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja yhteensä 3,7 miljoonan euron sakkoihin.

Luca Caioli on tunnettu italialainen urheilutoimittaja, joka on työskennellyt televisiossa mm. Italiassa, Britanniassa ja Ranskassa. Nykyään hän toimii SKY Italia -televisiokanavan sekä Il Corriere della Sera -lehden kirjeenvaihtajana Espanjassa. Caioli on kirjoittanut henkilökuvat mm. Neymarista, Mbappésta, Zidanesta ja Ronaldosta.


Suosittelemme myös: