YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Mammutin paluu — Sukupuuttoon kuolleiden lajien uusi tuleminen

Kornfeldt, Torill
Nimeke: Mammutin paluu — Sukupuuttoon kuolleiden lajien uusi tuleminen
Alkuteos: Mammutens återkomst
Tekijät: Kornfeldt, Torill (Kirjoittaja)
Koskelainen, Jukka (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523125025
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Alkuteos: Mammutens återkomst
Kustantaja: Minerva
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 259
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Luonto ja eläimet
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 56.4 Perinnöllisyystiede
Avainsanat: fossiilit, mammutit, muinaiseläimet, paleozoologia, sukupuuttoon kuolleet eläimet
E-kirja, 2017
EPUB
14,90 €

Kiehtova ja helppolukuinen tietokirja yrityksestä herättää henkiin sukupuuttoon kuolleita eläimiä ja kasveja. Kirja on kuin todeksi tullutta science fictionia ja etenee jännittävästi kuin romaani.

Kulkevatko mammutit vielä kerran Siperian aroilla? Asettuvatko alkuhärät uudelleen Eurooppaan? Nä-emmekö joskus dinosauruksen ja linnun välimuodon lentävän taivaalla? Kaikki tämä saattaa olla mahdollista nopeammin kuin arvaammekaan.

Tiedemiehet ja -naiset eri puolilla maailmaa etsivät keinoja herättää eloon eläin- ja kasvilajeja, jotka ovat kuolleet sukupuuttoon joko meidän aikanamme tai jo vuosisatoja sitten. Ratkaisun uskotaan löytyvän fossiileista ja huimin harppauksin edenneestä geeniteknologiasta.

Joitain tieteentekijöitä ajaa silkka uteliaisuus, toiset näkevät kadonneiden lajien palauttamisen tärkeänä askeleena taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Moni myös kyseenalaistaa nämä hankkeet. Kukaan ei osaa varmasti arvioida, mitä seurauksia kadonneiden lajien palauttamisella maailmaan olisi.

Mammutin paluu -kirjaansa varten Kornfeldt tutustui alan uusimpiin tutkimusprojekteihin, haastatteli tieteen tekijöitä eri puolilla maailmaa, näki omin silmin mammutin, joka on ollut jäätyneenä kaksikymmentä tuhatta vuotta ja vieraili paikoissa, joissa noiden karvaisten jättiläisten on tarkoitus taas tulevaisuudessa elää.

Torill Kornfeldt on ruotsalainen biologiaan ja biotekniikkaan erikoistunut tiedetoimittaja ja tietokirjailija. Kornfeldt on aiemmin työskennellyt Dagens Nyheter -sanomalehden tiedetoimituksessa sekä Ruotsin radiossa, jossa hän teki suosittua Tekniksafari-ohjelmaa.


Suosittelemme myös: