YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Lumoavan pelottava nainen — Seksuaalisuuden herättämä kauhu

Reenkola, Elina
Nimeke: Lumoavan pelottava nainen — Seksuaalisuuden herättämä kauhu
Tekijät: Reenkola, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523125124
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäntaito
Muut tietokirjat
ALE kirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: seksuaalisuus, naiset, seksuaalinen viehätysvoima, naiseus, häpeä, kauhu, pelko, myytit, kauhuelokuvat, kirjallisuus, psykoanalyysi
Avainsanat: häpeä, kauhu, kauhuelokuvat, kirjallisuus, myytit, naiset, naiseus, pelko, psykoanalyysi, seksuaalinen viehätysvoima, seksuaalisuus, äidit
E-kirja, 2017
EPUB
14,90 €

Naisen tenho houkuttelee ja vetää puoleensa. Ihastuksen ja kiihotuksen ohella se kuitenkin herättää myös kauhua.

Elina Reenkola kartoittaa kirjassaan asiantuntevasti, mistä tämä kaksijakoinen suhtautuminen johtuu, sekä niitä ilmiöitä, joita naisen seksuaalisuuden ja hedelmällisyyden kammosta seuraa. Pelko naisen seksuaalista vetovoimaa kohtaan ilmenee usein pyrkimyksenä hallita ja määritellä sitä halveksuvalla sanastolla tai pyrkimyksinä suitsia naisen seksuaalisuutta. Äärimmillään seksuaalisutta kohtaan tunnettu pelko johtaa naisen sukuelinten silpomiseen, jolloin naisen mahdollisuus nautintoon estyy.

Reenkola kuvaa kiehtovasti, miten tämä kaikki näkyy ikiaikaisissa myyteissä, saduissa, kaunokirjallisuudessa sekä kauhuelokuvan klassikoissa.

Lumoavan pelottava nainen kannustaa naista määrittelemään itse itsensä, olemaan toimija eikä uhri. Ollakseen tasa-arvoinen miehen kanssa naisen on olennaisen tärkeää arvostaa omia erityisominaisuuksiaan.

Elina Reenkola on helsinkiläinen psykoanalyytikko, joka on aiemmin julkaissut teokset Naisen verhottu sisin, Intohimoinen nainen, Nainen ja viha, Äidin valta ja voima sekä Nainen ja häpeä. Hän on myös koulu-tusanalyytikko, joka opettaa psykoanalyysia ja psykoanalyyttista psykoterapiaa ja antaa niihin työnohjausta Suomen Psykoanalyyttisessä yhdistyksessä ja Helsingin Psykoterapiayhdistyksessä.


Suosittelemme myös: