YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Lacrimosa

Rujo, Riku
Nimeke: Lacrimosa
Tekijät: Rujo, Riku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523123823
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.8.2016
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Romaanit
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: erotiikka, henkirikokset, huumeiden käyttö, miehet, naissuhteet, päihdeongelmat, suomen kieli, syrjäytyminen, taiteilijat, tuomiot, vangit, vankilat, vapaudenkaipuu
Taiteilijaksi kutsuttu mies kärsii avovankilassa tuomiota henkirikoksesta. Maalaaminen ja musiikki tuovat helpotusta pään sisäiseen kaaokseen, mutta rakkauden ja vapauden kaipuu tekevät elämästä sietämätöntä. Mies päättää ottaa hatkat.

Naiskauneudesta yhä uudelleen hurmioituvan miehen ei ole vapaudessakaan helppo ottaa elämää hallintaan. Lähes hilpeästi alkava pakomatka muuttuu pian naisten ja huumeiden pyörityksessä syöksykierteeksi. Elämä on tragikomediaa, jossa kyyneleet eivät ole koskaan kovin kaukana.

Ja miksi mikään ei ole tarpeeksi? Miksi kaikki tuntuu vieraalta? Riittääkö iho, jos tahtoo yhteisen pään? Vain yksi asia on selkeääkin selkeämpi: vankilaan mies ei aio enää palata.

Riku Rujon esikoisromaani on raju, eroottinen kertomus päihteidenkäytöstä, rakkaudesta ja vapaudenkaipuusta. Se on nälkäinen romaani, joka tihkuu lihanhimoa ja levottomuutta.

Rujo piirtää kuvaa niin, että hiili roiskuu, ja kuljettaa lukijan hurmahenkisestä paatoksesta suvantoihin, joissa elämän kauneus ihastuttaa. Lacrimosa on kuin energinen keikkasetti ja jokainen sen kohtaus rakenteeltaan kuin biisi. Hiton kova veto!

Riku Rujo oli jo nuorena monilahjakkuus: teki teatteria ja elokuvaa, harrasti kuvataiteita ja olipa hänellä levytyssopimuskin. Boheemi, ajelehtiva elämäntapa kuitenkin kostautui. Kaksikymmentä vuotta hän vietti päihteiden ja syrjäytymisen horroksessa, kunnes sai tuomion henkirikoksesta. Vankeus herätti. Vankilavuosinaan hän löysi jälleen itsestään muusikon ja kuvataiteilijan. Ja kirjoitti ensimmäisen romaaninsa.


Suosittelemme myös: