YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Kultakiima - Kullankaivaja Risto Mäläskän tarina

Konttinen, Seppo
Nimeke: Kultakiima - Kullankaivaja Risto Mäläskän tarina
Tekijät: Konttinen, Seppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523755604
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 9.8.2022
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Elämänkerrat ja muistelmat
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Inari, Lappi, Lemmenjoki, elämäntapa, erämaat, kullanhuuhdonta, kullankaivajat, kullankaivu, valtaus, Risto Mäläskä
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2022

25,00 €

Enemmän kuin kullan arvoinen lukukokemus.

Jännittävästi kirjoitettu uskomaton tarina siitä, kuinka Lapin poltetun maan köyhästä pojasta kasvoi kullankaivajalegenda. Vaikka kirja etenee kuin seikkailuromaani, sen kaikki henkilöt ja tapahtumat ovat todellisia.

Mäläskä syntyi kaiken kattavaan kurjuuteen saksalaisten polttamaan Inarin kirkonkylään. Miehensä rintamalle menettänyt yksinhuoltaja äiti elätti nelihenkistä perhettään äärimmäisessä köyhyydessä.

Jack Londonin kirjat ja kylän kullankaivajien tarinat Lemmenjoen kultaryntäyksestä innoittivat Mäläskän kullan etsintään omalle valtaukselle Miessijoelle ja maailmalle aina Alaskaan asti. Kultaa löytyi kiloissa ja miehestä tuli rikas.

Lemmenjoen kultaryntäykseen liittyy lukemattomia tarinoita ja ihmiskohtaloita. Kultakiima sekoitti monen pään ja vei erakkoja joskus hulluuteen asti. Armottomasta erämaasta vaivalla saatu kulta ei tuonut monellekaan rauhaa, usein vain pullon kirkasta ja seikkailijattaria.

Lapin kultamailla Risto Mäläskälle tulivat tutuksi niin Urho Kekkonen kuin monet pienemmät herrat vuorineuvoksista maaherroihin. Ikimuistoisiin ystäviin kuuluivat suomalaisen kultahistorian ikonit ”Nipa” ja ”Karhu”.

Seppo Konttinen on toimittaja ja kirjailija. Hän työskenteli Ylen taloustoimittajana 1974–2010. Nykyisin Konttinen asuu Inarissa ja harrastaa kirjallisuutta, kalastusta, luontoa ja politiikkaa.


Suosittelemme myös: