YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Kuka täällä oikein määrää — lapsiperheen kasvatuskirja

Viljamaa, Janne; Paavilainen, Ulla
Nimeke: Kuka täällä oikein määrää — lapsiperheen kasvatuskirja
Tekijät: Viljamaa, Janne (Kirjoittaja)
Paavilainen, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524928892
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.4.2014
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Parisuhde ja perhe
Psykologia
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 38.1 Perhe- ja kotikasvatus
Avainsanat: itsetunto, kasvatus, kasvatusoppaat, kiusaaminen, kotikasvatus, käyttäytymishäiriöt, lapset (ikäryhmät), lapsiperheet, perheet, roolit, vallankäyttö, vanhemmat, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde
Miksi nykylapsilla on niin paljon käytöshäiriöitä? Keskittymisvaikeudet, häiriköinti ja työrauhaongelmat ovat yleistyneet viime vuosina. Kun kukaan ei kiellä, lapselle ei kehity itsekuria.

Miten tähän on päädytty? Suuret ikäluokat kävivät aikoinaan läpi kovan latistusmankelin, joka aiheutti henkisiä vaurioita, itsetunto-ongelmia ja ahdistusta isolle joukolle ihmisiä. Kovasta ja alistavasta kurista on tultu nykyiseen vaiheeseen, jossa lapsi on saanut omista asioistaan pelottavan suuren vastuun pelottavan aikaisin.

1990- ja 2000-luvuilla syntyneiden curling-tyylillä kasvatettujen lasten auktoriteettiongelmat ovat nyt tulleet näkyviin. Ongelmana ei enää ole latistettu itsetunto, vaan pikemminkin ei-sanan vähyydestä johtuva egon kasvu.

Ajatuksia herättävä kirja käsittelee vallankäyttöä ja kuria kotona sekä koulussa. Kirja tarjoaa runsaasti käytännön kasvatusvinkkejä ja paljastaa, miten erilaiset kasvatustyylit muokkaavat meistä erilaisia persoonallisuuksia.

Kasvatuksessa on aina tavoitteena hyväitsetuntoinen ja muita kunnioittava ihminen. Kasvatus ei kuitenkaan koskaan ole tasa-arvoista vuorovaikutusta aikuisen ja lapsen välillä. Kasvatus tuottaa lapselle pettymyksiä ja pettymyksistä on selviydyttävä. Aikuisen tehtävänä on toimia lapsen pettymyssuodattimena.


Suosittelemme myös: