YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Kuka kasvattaisi lapsesi?

Tahkokallio, Keijo; Uski, Aulikki
Nimeke: Kuka kasvattaisi lapsesi?
Tekijät: Tahkokallio, Keijo (Kirjoittaja)
Uski, Aulikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524101240
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 6.2.2024
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 1. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 262
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Parisuhde ja perhe
Psykologia
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjeenvaihto, psykologit, erityisopettajat, kasvatus, lapset (ikäryhmät), koululaiset, oppiminen, koulut, oppimistulokset, itseohjautuvuus, oppimisympäristö, peruskoulu, uudistukset, opettajuus, kodin ja koulun yhteistyö, vanhemmuus, kotikasvatus, opettajat
Avainsanat: erityisopettajat, itseohjautuvuus, kasvatus, kirjeenvaihto, kodin ja koulun yhteistyö, kotikasvatus, koululaiset, koulut, lapset (ikäryhmät), opettajat, opettajuus, opintomenestys, oppiminen, oppimistulokset, oppimisympäristö, peruskoulu, psykologit, uudistukset, vanhemmuus
Äänikirja, 2024
MP3
15,90 €

E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Mihin unohtui kasvatus?

Psykologi Keijo Tahkokallio ja erityisopettaja Aulikki Uski pohtivat kirjassaan kasvatuksen polttavia kysymyksiä koulussa ja kotona.

Uski kuvaa nykykasvatuksen todellisuutta ja sen vaikutuksia lasten käyttäytymiseen niin koulussa kuin kotonakin. Tahkokallio puolestaan kertoo, miten kasvatuskulttuuri on muuttunut vuosikymmenien kuluessa ja miksi oppimistulokset ovat huonontuneet viime vuosina.

Kirja antaa myös käytännön neuvoja mm. siitä, miten toimia huonosti käyttäytyvän lapsen kanssa ja miten ratkaista erilaisia ongelmatilanteita koulussa ja kotona.

Vanhempien ongelmana on usein, että he eivät uskalla kohdata lasten myrskyisiä tunnetiloja – ja antavat periksi.

Kun myös opettajien auktoriteetti koulussa on pikkuhiljaa kadonnut, oppilaat eivät osaa enää noudattaa suoria ohjeita eivätkä ymmärrä, missä heidän oman päätöksentekonsa rajat kulkevat.

Kirjoittajat osoittavat kirjassaan, että lapsi tarvitsee edelleen vanhempia ja muita kodin ulkopuolisia aikuisia, jotka kykenevät päättämään lapsen asioista.
Keijo Tahkokallio on espoolainen psykologi, joka on perehtynyt kasvatukseen, vanhemmuuteen ja elämänhallintaan. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, joista lasten kasvattamista käsittelevät: Myönteinen ajattelu lasten kasvatuksessa, Kotipesän lämpöä etsimässä, Mitä tehdä levottomille lapsille ja Uskalla olla lapsellesi aikuinen.
Aulikki Uski on lahtelainen erityisopettaja.


Suosittelemme myös: