Jallu — Jaloviinan ja paloviinan historia

Pulkkinen, Jonna
Nimeke: Jallu — Jaloviinan ja paloviinan historia
Tekijät: Pulkkinen, Jonna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523125681
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 4. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Harrastekirjat
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.27 Juomat
Kansalliskirjaston asiasanat: viinat, alkoholijuomat, jaloviina, valmistus, historia
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2013
EPUB
17,70 €

Jaloviina - leikattu konjakki - on ainutlaatuinen juoma maailmassa, sillä missään muualla ei valmisteta tai nautita konjakin ja viinan sekoitusta. Meille suomalaisille jaloviina on koko kansan konjakkia, legendaarinen juoma, jonka kulttimaine on kulkenut sotarintamilta kirjallisuuteen ja rock-konserttien takahuoneista laululyriikkaan. Jallusta on tullut osa maamme kulttuurihistoriaa.
Jallu - Jaloviinan ja paloviinan historia on asian vaatimalla vakavuudella kirjoitettu kirja juomasta, jota tarjottiin mm. jatkosodan rintamamiehille Mannerheimin 75-vuotispäivän kunniaksi kesällä 1942. Jaloviinalla oli kuitenkin esikuvansa jo ennen kuin sitä alettiin valmistaa vuonna 1932.
Kirja esittelee Jaloviinan ja paloviinan historiaa 1800-luvulta tähän päivään saakka. Runsaasti kuvitettu, arkistolähteisiin, haastatteluihin ja tutkimuskirjallisuuteen perustuva teos on kattava tietopaketti, jollaista ei Suomessa ole aiemmin julkaistu.
Jallu on romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen? Tähän kysymykseen vastaavat mm. Vexi Salmi, Jouni Hynynen ja Kaarle Viikate. Juoman avulla on kirjoitettu kirjoja, sitä nautitaan piiskaryyppynä takahuoneissa ja se juhlistaa tasalukuiset klaffihetket elokuvia tehdessä.
Jaloviina on myös oiva lisä erilaisissa drinkeissä ja ruuanlaitossa. Kirjassa esitellään menuja, joissa Jaloviina on oleellisessa osassa.


Suosittelemme myös: