YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Ja sitten tulivat sotilaat — Saksalaisnaisten kohtalo toisen maailmansodan voittajien käsissä

Gebhardt, Miriam
Nimeke: Ja sitten tulivat sotilaat — Saksalaisnaisten kohtalo toisen maailmansodan voittajien käsissä
Tekijät: Gebhardt, Miriam (Kirjoittaja)
Soro, Maikki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523123199
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.4.2016
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 99.139 Elämäkerrat. Muistelmat, sotamuistelmat
Avainsanat: Saksa, historia, miehityshallinto, naiset, raiskaus, saksalaiset, seksuaalirikokset, sodanjälkeinen aika, sota-aika, sotilaat, toinen maailmansota, uhrit, väkivalta
Sotilaat, jotka vapauttivat Saksan natsivallasta, toivat mukanaan uutta kärsimystä lukemattomille naisille.

Arviolta miljoona naista ja tyttöä - sekä suuri määrä miehiä - joutui toisen maailmansodan jälkeen seksuaalisen väkivallan uhriksi kaikkialla Saksassa.

Vastoin yleistä käsitystä raiskaajia eivät suinkaan olleet vain neuvostosotilaat, vaan myös suuri joukko amerikkalaisia, englantilaisia ja ranskalaisia sotilaita katsoi oikeudekseen käyttää hyväkseen voitetun kansan naisia.

Laajaan tutkimustyöhön perustuva teos käsittelee toisen maailmansodan viimeisten päivien ja Saksan miehi-tyksen päättymisen välistä ajanjaksoa vuosina 1945-1955. Historioitsija Miriam Gebhart on kerännyt kirjaansa varten aineistoa mm. poliisin, kirkon ja sairaaloiden arkistoista sekä uhrien henkilökohtaisista päiväkirjoista. Tuloksena on järkyttävä kuvaus sodanjälkeisen vuosikymmenen aikana laajasti harjoitetusta seksuaalisesta väkivallasta sekä siitä välinpitämättömästä kohtelusta, jota raiskauksen uhrit saivat myöhemmin osakseen niin lääkäreiltä, sosiaalityöntekijöiltä kuin oikeusistuimiltakin.

Gebhartin kirja nostaa päivänvaloon epämiellyttävän totuuden liittoutuneiden sotilaiden käytöksestä sodanjälkeisessä Saksassa. Se on myös merkittävä puheenvuoro keskustelussa nykypäivän konflikteissakin aseena käytettävästä seksuaalisesta väkivallasta.


Suosittelemme myös: