YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Iiro Viinanen — Henkilökuva

Uimonen, Risto
Nimeke: Iiro Viinanen — Henkilökuva
Tekijät: Uimonen, Risto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523120907
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.3.2023
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 13476442
Kustantaja: Minerva
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 374
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliitikot, pääjohtajat, kansanedustajat, ministerit, talouspolitiikka, poliittinen historia
Avainsanat: 1990-luku, Suomi, elämäkerrat, kansanedustajat, ministerit, poliitikot, poliittinen historia, pääjohtajat, talouspolitiikka
E-kirja, 2015
EPUB
9,90 €

Värikäs kappale Suomen poliittista lähihistoriaa

Suomi sai vuonna 1991 valtiovarainministeriksi suorapuheisen poliitikon, jota ei juuri tunnettu kokoomuksen ulkopuolella. Vuotta myöhemmin kaikki tiesivät, kuka oli Iiro Viinanen. Hänestä oli tullut maan haukutuin poliitikko.

Vuonna 1995 Viinanen oli lama-Suomen pelastaja, jonka uusi pääministeri Paavo Lipponen halusi hallituksensa talouspolitiikan takuumieheksi. Pian sen jälkeen suoraviivaisesta diplomi-insinööristä tuli mahtava taloudellisen vallan käyttäjä Pohjolan pääjohtajana.

Viime vuodet Viinasen elämää on sävyttänyt taistelu Parkinsonin tautia vastaan. Viinasen elämänarvot ovat muuttuneet eläkevuosina. Hänestä on tullut aikaisemmin edustamansa kovan kvartaalikapitalismin kriitikko.

Tämä kirja kertoo, miten toisen polven riihimäkeläinen yrittäjä nousi poliittisen ja taloudellisen vallan huipulle ja mitä sitten tapahtui. Kirja kurkistaa myös Iiro Viinasen imagon taakse sekä tuo julkisuuteen uutta tietoa Suomen politiikan ja talouselämän huipulta.

Risto Uimonen on kokenut journalisti ja tietokirjailija, joka jäi vuoden 2009 alussa eläkkeelle sanomalehti Kalevan päätoimittajan tehtävästä. Vuodesta 2010 hän on toiminut Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana. Uimonen on kirjoittanut kirjoja Suomen politiikasta, median asemasta ja imagonrakennuksesta sekä henkilökuvat mm. Iiro Viinasesta, Per-Erik Lundhista ja Juha Sipilästä.


Suosittelemme myös: