YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Haavoittunut sydämeni — Elämä Bergmanien perheessä

Bergman, Daniel
Nimeke: Haavoittunut sydämeni — Elämä Bergmanien perheessä
Alkuteos: Hjärtat
Tekijät: Bergman, Daniel (Kirjoittaja)
Luoma, Katarina (Kääntäjä)
Leskelä, Mikko (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523757585
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.8.2023
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Alkuteos: Hjärtat
Kustantaja: Minerva
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 15t 30m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Daniel Bergman, sairaanhoitajat, ensihoitajat, henkilöhistoria, Ruotsi, elokuvaohjaajat
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2023
Liimasidos, Ylivetokannet, Päänauha, Kannet laminoitu
28,00 €

Kaunistelematon kertomus kaikesta siitä, mikä voi murtaa sydämen

Daniel Bergmanin omaelämäkerta on tarina hänen vanhemmistaan, lapsuudesta tunnekylmässä kodissa, taistelusta kovassa elokuvateollisuudessa ja sairaudesta, joka pakotti hänet kirjoittamaan tämän kirjan tyttärelleen, ennen kuin on liian myöhäistä.

”He olivat kykenemättömiä rakastamaan muuta kuin työtään” sanoo Daniel Bergman vanhemmistaan elokuvaohjaaja Ingmar Bergmanista ja konserttipianisti Käbi Lareteista. Anteeksipyytelemättömän rehellisessä omaelämäkerrassaan hän kuvaa traumaattista suhdetta kaukaiseksi jääneeseen äitiin ja vahvaan isään, joka ohjaili poikansa elämää joskus julminkin ottein.

Yksinäinen lapsi kasvaa elokuvien parissa ja rakastuu elokuvien tekemiseen. Lopulta kuitenkin filmimaailman pinnallisuus käy Danielille ylivoimaiseksi, ja nuorella iällä alkanut filmiura vaihtuu ensihoitajan työhön. Kunnes vakava sydänvika ja MS tauti tekevät hengenpelastajasta itsestään pelastettavan.

Sydän on kirjoitettu syvästi rakastetulle tyttärelle, joka on saanut seurata voimattomana, kuinka sairaus vaikuttaa heidän elämäänsä. Särkynyt sydän on rehellisyydessään paikoitellen henkeäsalpaavaa luettavaa.

”Daniel Bergman välittää liikuttavan kuvan emotionaalisesti epävakaasta lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisuudesta isän suorassa tai epäsuorassa ohjauksessa. Sähköistävää tekstiä”

– Dagens Nyheter

Daniel Bergman on työskennellyt elokuvateatterioperaattorina, apulaisohjaajana ja ohjaajana. Hän on ohjannut sekä pitkiä elokuvia että dokumentteja. Hänen ohjaamansa dokumenttielokuva Prioritet ett sai hänet vaihtamaan elämänsä suuntaa. Bergman kouluttautui ensihoitajaksi ja on työskennellyt pelastustehtävissä Tukholman alueella ja Gotlannissa. Särkynyt sydämeni on hänen debyyttinsä kirjailijana.


Suosittelemme myös: