YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Finnskogen - Elämän kehto

Larsen, Britt Karin
Nimeke: Finnskogen - Elämän kehto
Alkuteos: Det vokser et tre i Mostamägg
Tekijät: Larsen, Britt Karin (Kirjoittaja)
Louhivuori, Jänis (Kääntäjä)
Kosonen, Tuija (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523751798
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.9.2020
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Alkuteos: Det vokser et tre i Mostamägg
Kustantaja: Minerva
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 5t 20m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kaunokirjallisuus
ALE äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Norja, Ruotsi, suomalaiset, metsäsuomalaiset, historialliset romaanit, maahanmuuttajat
Avainsanat: 1800-luku, elämäntapa, kristinusko, kiusaukset, suomalaismetsät, raja-alueet, Norja, Ruotsi, aviottomat äidit, kansanusko, metsäsuomalaiset, papit, selviytyminen, syrjäseudut, tappo, selviytyminen, elämäntapa, kristinusko, kiusaukset, suomalaismetsät, raja-alueet, selviytyminen
E-kirja, 2018
EPUB
14,90 €

Finnskogen, elämän kehto on vangitseva historiallinen romaani Norjan ja Ruotsin rajametsien etnisestä vähemmistöstä, metsäsuomalaisista, ja heidän elämästään Suomalaismetsissä 1800-luvun puolivälissä.

Liina asuu ihmisiltä piilossa metsässä vastasyntyneen tyttölapsen kanssa. Lapsi on hänen, isän nimeä ei kukaan saa uhkaamallakaan tietää. Kun talvi on tulossa, Liina lähtee vaeltamaan lapsi selässään Norjan puolelle etsimään ruokaa ja mahdollisia sukulaisia.

Matkalla vastaan osuu Mustamäen Taneli, villimies, karhunkaataja ja hevostrokari, jolla huhutaan olevan miestappo tunnollaan.

Alueen väestö ylenkatsoo suomalaisia ja huhut kertovat, että metsäkansa on pakanoita, jotka kainostelematta kylpevät yhdessä alasti niissä taloissa, joita he kutsuvat saunoiksi.

Jotta tämä villi kansa saataisiin kuriin ja Herran nuhteeseen, asetetaan Suomalaismetsiin nuori norjalainen pappi. Nuhdesaarnoja pitävällä hengenpaimenella on kuitenkin omat heikkoutensa.

Finnskogen, elämän kehto on metsäsuomalaisista kertovan seitsenosaisen kirjasarjan aloitusosa. Sarja herättää eloon lähes unohdetun kappaleen suomalaisten historiaa.

Finnskogen-sarja on myynyt Norjassa yhteensä yli 100 000 kpl ja saanut varauksettoman ylistävät kritiikit.


Suosittelemme myös: