YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Eläkeläisten taitettu itsetunto — Seniorikansalaisena nyky-Suomessa

Kiljunen, Kimmo
Nimeke: Eläkeläisten taitettu itsetunto — Seniorikansalaisena nyky-Suomessa
Tekijät: Kiljunen, Kimmo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523123083
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.9.2016
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäntaito
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
E-kirja, 2015
EPUB
9,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2015

28,00 €

Kriittinen puheenvuoro ikääntyvien tilanteesta tämän päivän Suomessa.

Minkälainen yhteiskuntamme tulisi olla, jotta myös eläkevuosista voisi muodostua arvokas ja antoisa elämänvaihe? Mitä vanhenevan väestön aseman parantamiseksi tulisi tehdä?

Vaikka eläkeläiset ovat yhä suurempi kansanosa, he eivät toistaiseksi nauti ansaitsemaansa arvonantoa eikä heidän äänensä aina pääse kuuluville edes heitä itseään koskevassa päätöksenteossa.

Suomessa väestö ikääntyy tällä hetkellä nopeimmin koko Euroopassa. Väestörakenteen muutos ja kasvavat terveysmenot edellyttävät, että ikääntyvien kansalaisten asemaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Kirjassa on 12 kohdan uudistuslista, jolla parantaa eläkeläisten elinoloja ilman merkittäviä määrärahalisäyksiä. Kirjan johtopäätös on ilmeinen. Suomessa on varaa oikaista sekä taitettu indeksi että eläkeläisten taitettu itsetunto, jos niin haluamme.

Kirjan painavaa asiasisältöä elävöittävät läpi kirjan kulkevat arjen esimerkit, jotka tuovat ikääntymisen haasteet yksittäisen ihmisen tasolle. Lisäksi kirja tarjoaa runsaasti taustatietoa sekä käytännön neuvoja ikä-ihmisen arjen helpottamiseksi.

VTT Kimmo Kiljunen (s. 1951) on suomalainen poliitikko ja tietokirjailija. Hän on toiminut SDP:n kansanedustajana vuosina 1995–2011 ja uudestaan vuodesta 2019 alkaen. Kiljunen on Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen ja entinen puheenjohtaja. Hän on vuosien varrella kirjoittanut paljon ikäihmisten asemasta Suomessa.


Suosittelemme myös: