YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Auschwitzin naisorkesteri

Felstein, Jean-Jacques
Nimeke: Auschwitzin naisorkesteri
Alkuteos: Dans l'orchestre d'Auschwitz: Le secret de ma mère
Tekijät: Felstein, Jean-Jacques (Kirjoittaja)
Hirvikorpi, Susanna (Kääntäjä)
Rantamäki, Tommi (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523752986
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.4.2021
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Alkuteos: Dans l'orchestre d'Auschwitz: Le secret de ma mère
Kustantaja: Minerva
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
ALE äänikirjat
Kirjastoluokka: 90.35 Toinen maailmansota 1939-1945
E-kirja, 2021
EPUB
14,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2023
A-formaatin pokkari
9,90 €

Kovakantinen kirja, 2021

25,00 €

Äidin tuskalliset muistot avautuvat vasta, kun häntä ei enää ole.

Vuonna 1943 Auschwitziin lähetetty Elsa selvisi kuolemanleiristä soittotaitonsa turvin. Viulistina hänellä oli mahdollisuus liittyä leirin naisorkesteriin, jota johti Gustav Mahlerin veljentytär Alma Rosé.Tämä on salaisuus, jonka Jean-Jacques Felstein löytää vasta kauan Elsa-äitinsä kuoleman jälkeen.

Etäiseksi jäänyt äiti kuoli ennenaikaisesti paljastamatta pojalleen koskaan mitään menneisyydestään. Felstein alkaa tutkia äitinsä taustoja ja onnistuu löytämään orkesterin eloonjääneitä jäseniä Saksasta, Belgiasta, Puolasta, Israelista ja Yhdysvalloista. Hélènen, Violetten, Anitan ja muiden muusikoiden muistot auttavat häntä viimein ymmärtämään äitiään, joka 20-vuotiaana kävi läpi helvetin ja kantoi sen jälkiä läpi elämänsä.

Orkesterin jäsenet kertovat Felsteinille leirin käsittämättömästä todellisuudesta: koesoitoista, joista hengissä selviytyminen riippui, loppumattomista harjoituksista, orkesterin tahdissa pakkotyöhön marssitettavista ihmisraunioista, sunnuntaikonserteista ja Mengelen vaatimista musiikkikappaleista, joita hän halusi kuunnella ”valintojensa” välillä.

Kirja kertoo vaikuttavasti sanoinkuvaamattoman järkyttävistä kärsimyksistä ja niiden vaikutuksesta seuraaviin sukupolviin, mutta myös selviämisestä ja musiikin voimasta.

Jean-Jacques Felstein on ranskalainen kielitieteiden ja viestinnän maisteri, joka toimii lastensuojelusektorilla erityisopettajana.


Suosittelemme myös: