YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Appelsiinilehto

Helminen, Marjut
Nimeke: Appelsiinilehto
Tekijät: Helminen, Marjut (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523123007
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.1.2016
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittiset kriisit, vaikutukset
Avainsanat: Lähi-itä, Palestiina, kieltäminen, koulutus, menneisyys, pakolaiset, poliittiset kriisit, sairaanhoitajat, sairaanhoito, takaumat, työmatkat, vaikutukset, yhteiskuntakehitys
Suomalainen erityissairaanhoitaja Sini matkustaa Palestiinaan koulutustehtäviin ja katoaa siellä epäselvissä olosuhteissa. Siniä etsii Suomen suurlähetystön lisäksi hänen järkyttynyt ystävänsä Fuad, jota Sinin äiti on pyytänyt selvittämään tyttärensä kohtalon. Näin toteutuu Fuadin pitkäaikainen haave matkustaa ensi kerran maahan, josta hän pakeni vauvaikäisenä äitinsä sylissä. Appelsiinilehdossa risteävät kahden ihmisen, Sinin ja Fuadin, vaiheet ja valinnat Suomessa ja Palestiinassa mutta myös Beirutissa vuonna 1982. Toisiaan vielä silloin tuntematta molemmat kokivat Libanonin sodan, jonka vuoksi Fuad pakeni perheineen Suomeen. Samaan aikaan Sini rakastui, meni naimisiin ja tuli leskeksi kahden kiihkeän kuukauden kuluessa.

Fuad saa etsintämatkallaan kuulla, että Sini oli ollut Gazassa voimiensa äärirajoilla ja sairastunut auttajasta oli tullut autettava. Toisaalta huhut kertovat, että hän olisi saanut jonkinlaisen armolahjan, kyvyn poistaa kivun, ja paikalliset olisivat alkaneet pitää häntä profeettana.

Vai oliko kaikki vain epätoivoisten ihmisten toivetta, että tapahtuisi ihme? Vai Sinin itsensä kuvitelmaa, Jerusalemin syndrooman oiretta? Sinin jälkiä seuratessaan Fuad joutuu väistämättä kohtaamaan myös sukunsa historian ja oman nykyisyytensä kaksinkertaisena pakolaisena Suomessa. Hän löytää isänsä hartaasti kaipaaman appelsiinilehdon - oman kehtonsa tyyssijan.

Marjut Helmisen esikoisromaani vie konfliktialueelle, joka jättää harvat kylmiksi. Jännittävä ja näkökulmaltaan tuore kertomus sukeltaa arkeen sodan oloissa, pakolaisuuden tuntoihin, haluun auttaa ja autetun tuntoihin. Se kertoo ihmisten kyvystä selviytyä, antaa anteeksi ja joskus jopa parantua.


Suosittelemme myös: