YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Alois Hitler - Diktaattorin isä

Sandgruber, Roman
Nimeke: Alois Hitler - Diktaattorin isä
Alkuteos: Hitlers Vater - Wie der Sohn zum Diktator wurde
Tekijät: Sandgruber, Roman (Kirjoittaja)
Hietanen, Sirpa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523754249
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.1.2022
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Alkuteos: Hitlers Vater - Wie der Sohn zum Diktator wurde
Kustantaja: Minerva
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 291
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Historia
Sota
ALE kirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkilöhistoria, kirjeet, perhesuhteet, isät, diktaattorit, natsit, lapsuus, kasvuympäristö, antisemitismi, kansallissosialismi, historia
Avainsanat: Itävalta, antisemitismi, diktaattorit, henkilöhistoria, historia, isät, kansallissosialismi, kasvuympäristö, kirjeet, lapsuus, natsit, perhesuhteet
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Sensaatiomainen kirjelöytö näyttää, kuinka nuoresta Adolf Hitleristä kasvoi hirmuhallitsija.

Itävaltalaisen talon ullakolta löydettiin nippu Hitlerin isän, Aloisin kirjoittamia kirjeitä. Nuo 31 kirjettä ovat yhdessä muun uuden lähdeaineiston kanssa pohjana historioitsija Roman Sandgruberin teokselle, joka muuttaa radikaalisti tähänastista käsitystä Hitlerin perheestä ja kasvatuksesta.

Kirjeet valottavat perheen jokapäiväistä elämää ja avaavat näkymän tyrannimaisen isän persoonallisuuteen, jolla oli ratkaiseva vaikutus Adolf Hitleriin.

Sekä isä että poika ylenkatsoivat muodollista koulutusta ja jakoivat käsityksen itsestään muita parempina ja nerokkaampina ihmisinä. Myös antisemitismi oli kotikasvatuksen peruja.

Suurta kansainvälistä huomiota herättänyt kirja on tärkeä pala maailmaa edelleen askarruttavassa arvoituksessa: miten Adolf Hitleristä tuli maailman pahamaineisin diktaattori?

Roman Sandgruber on itävaltalainen talous- ja sosiaalihistorian emeritusprofessori. Hän on kirjoittanut lukuisia merkittäviä historiateoksia. Sandgruberin Rotschild-mahtisuvun historiaa käsittelevä teos palkittiin Itävallassa vuoden 2018 tiedekirjana.


Suosittelemme myös: