YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Alex

Lemaitre, Pierre
Nimeke: Alex
Alkuteos: Alex
Tekijät: Lemaitre, Pierre (Kirjoittaja)
Aulanko, Sirkka (Kääntäjä)
Niemi, Markus (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523127135
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.4.2019
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Alkuteos: Alex
Kustantaja: Minerva
Sarja: Minerva Crime
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 12t 9m 0s
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
ALE äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 2010-luku, Pariisi, Ranska, henkilöllisyys, kaupungit, kidutus, kosto, kärsimys, menneisyys, murha, naiset, pako, poliisikirjallisuus, psykologinen jännityskirjallisuus, psykopaatit, rikkihappo, rikoskirjallisuus, rikosylikomisariot, sarjamurhaajat, sieppaukset, vankeus, väärentäminen
E-kirja, 2015
EPUB
9,90 €

Ranskan suosituimman dekkaristin, Pierre Lemaitren, huikea trilleri Alex palkittiin ilmestymisvuonnaan 2013 The International Dagger -palkinnolla vuoden parhaana rikosromaanina. Palkinnon myöntää Crime Writers’ Association. Kirjan oikeudet on ostettu yli 20 maahan, ja sitä on myyty yksin Ranskassa 250 000 kpl.

Alex, 35-vuotias viettelevän kaunis nainen, kidnapataan ja ripustetaan ahtaaseen häkkiin sullottuna riippumaan tyhjän varastorakennuksen katosta. Hänet jätetään kitumaan kuoliaaksi ahneiden rottien odottaessa uhrin viimeisten voimien hiipumista. Sieppauksesta vihjeen saanut poliisi on avuton. Lunnaita ei pyydetä, uhria ei tunneta, johtolankoja ei ole.

Kun poliisi lopulta löytää kiduttajan piilopaikan, on tyttö kadonnut. Kukaan ei tunnu edes tietävän kuka hän on. Poliisi on koko ajan askelen jäljessä, kun sieppaajaltaan karannut Alex toteuttaa omaa suunnitelmaansa, jossa anteeksiannolla ei ole sijaa.

Poliisipäällikkö Camille Verhoeven saa panna peliin kaikki vaistonsa ja intuitionsa selvittääkseen nuoren naisen todellisen identiteetin. Mitä pidemmälle tutkimukset edistyvät, sitä synkempänä piirtyy Alexin menneisyys – ja tulevaisuus. Lemaitre eksyttää lukijan labyrinttiin, jossa uhri ja pyöveli vaihtavat paikkaa tämän tästä. Näkökulmien vaihdokset ja juonenkäänteet pitävät otteessaan täydellisen nerokkaaseen loppuratkaisuun saakka.

Amerikkalainen tuotantoyhtiö Elberon Entertainment kuvaa teoksen pohjalta parhaillaan elokuvaa, jonka käsikirjoituksesta vastaa Pierre Lemaitre itse.


Suosittelemme myös: