YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Ahti Pekkala — Poliitikko ja valtiovarainministeri

Perttula, Pekka
Nimeke: Ahti Pekkala — Poliitikko ja valtiovarainministeri
Tekijät: Perttula, Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523753181
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 373
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.13 Elämäkerrat. Muistelmat, yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ministerit, valtiovarainministerit, maaherrat, eduskunnan puhemiehet, poliitikot, keskustapuolueet, kansanedustajat, henkilöhistoria, puoluepolitiikka, poliittinen historia, yhteiskunnallinen muutos
Avainsanat: Ahti Pekkala, Suomi, eduskunnan puhemiehet, henkilöhistoria, kansanedustajat, keskustapuolueet, maaherrat, ministerit, poliitikot, poliittinen historia, puoluepolitiikka, valtiovarainministerit, yhteiskunnallinen muutos
E-kirja, 2021
EPUB
14,90 €

Monipuolisiin haastatteluihin, kirjeisiin ja arkistolähteisiin perustuva yleistajuinen kuvaus aatteen miehestä ja pitkäaikaisesta valtion kirstun vartijasta.

Kirjoittaja on tuntenut Pekkalan ja saanut teokseen materiaalia Pekkalan perheeltä, joten se perustuu runsaan arkistoaineiston lisäksi myös ainutlaatuiseen yksityismateriaaliin kosimakirjeestä alkaen aina vaimon traagiseen kuolemaan asti.

Elämäkerta on myös kuvaus suomalaisen yhteiskunnan muutoksesta sodanjälkeisinä vuosikymmeninä, jolloin aluepolitiikka nousi, vihreä aalto alkoi ja sosiaaliturvaa rakennettiin.

Ahti Pekkala (1924-2014) oli Kekkosen ulkopolitiikan vankkumaton kannattaja. 16 vuoden eduskuntauran jälkeen hän siirtyi Oulun läänin maaherraksi.

Uran huipentuma oli valinta valtiovarainministeriksi. Vuosina 1979-1986 Suomen kansalle tuli tutuksi Pekkalan kärsivä katse, säästäväisyyteen kannustaminen ja lukujen vyöry. Nuukuus oli valttia Pekkalan valmistellessa peräti seitsemän kertaa valtion talousarvioesitystä.

Keskustapuolueessa Ahti Pekkalan merkitys oli vankka. Hän oli useana vuonna peräkkäin Suomen suosituin ministeri.

VTT Pekka Perttula on työskennellyt monissa yhteiskunnallisissa ja poliittisissa työ- ja luottamustehtävissä, muun muassa Suomen Keskustan puoluesihteerinä sekä Maaseudun Sivistysliiton puheenjohtajana. Hän on aiemmin kirjoittanut pääministerinä ja eduskunnan puhemiehenä vaikuttaneen V. J. Sukselaisen elämäkerran.


Suosittelemme myös: