YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Tunne vai järki — polkuja viisaisiin valintoihin

Ojanen, Markku
Nimeke: Tunne vai järki — polkuja viisaisiin valintoihin
Tekijät: Ojanen, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524928724
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 402
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäntaito
ALE kirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: järki, tunteet, rationaalisuus, päätöksenteko, intuitio, tunneäly, viisaus, itsehallinta, tahdonvoima, itsetuntemus
E-kirja, 2014
EPUB
14,90 €

Tulisiko elämän suuret ja miksei pienemmätkin ratkaisut tehdä järkeilemällä, vai olisiko tunteisiin luottaminen sittenkin oikea tie? Ovatko järki ja tunteet toisensa poissulkevia asioita? Markku Ojasen mainio teos antaa paljon ajattelun aihetta, piditpä sitten itseäsi tunne- tai järki-ihmisenä.

Jo antiikin ajoista lähtien järki ja tunne on asetettu vastakohdiksi. Jo varhain syntyi myös käsitys, että naisia hallitsevat tunteet ja miehiä järki.

Psykologinen tutkimus on kuitenkin osoittanut, että järkeä ja tunnetta ei koskaan voida erottaa toisistaan. Sen enempää yksinomaan järkeen kuin tunteisiinkaan perustuvat ratkaisut eivät ilman muuta johda hyvään tai huonoon lopputulokseen.

Tunteet ovat aina mukana ratkaisuissa, jotka koskettavat jollakin tavalla omaa persoonaa. Pahin tunteisiin liittyvä harha saattaa olla se, että uskotaan yksinomaan järjen varassa tehtäviin ratkaisuihin.


Suosittelemme myös: