Totuus Normandian maihinnoususta — Miten liittoutuneiden eripura uhkasi muuttaa sodan kulun

Gordon, Edward E.; Ramsay, David; Kakko, Tapio
Nimeke: Totuus Normandian maihinnoususta — Miten liittoutuneiden eripura uhkasi muuttaa sodan kulun
Tekijät: Gordon, Edward E. (Kirjoittaja)
Ramsay, David (Kirjoittaja)
Kakko, Tapio (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523126312
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € 20,00 € (18,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 416
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
ALE kirjat
Kirjastoluokka: 90.35 Toinen maailmansota 1939-1945
YSO asiasanat: sodanjohto, sotilasjohtajat, henkilösuhteet, maihinnousu, liittoutuneet, sotatoimet, sotarintama, toinen maailmansota, sotahistoria
Amerikkalaisen ja englantilaisen historioitsijan yhteinen selvitys siitä, miten liittoutuneiden sodanjohdossa vallinnut eripura, keskinäinen kilpailu ja henkilökohtaiset konfliktit vaikuttivat Normandian maihinnousun suunnitteluun, toteutukseen ja sodan kulkuun sen jälkeen.

Teos osoittaa, että puutteellinen yhteistyö ja huonot päätökset pidensivät sodan kestoa, kasvattivat kuolonuhrien määrää ja lopulta mahdollistivat Neuvostoliiton sodan jälkeisen valta-aseman Itä-Euroopassa.
Aihepiiriin liittyvä kirjallisia lähteitä, silminnäkijäkertomuksia ja arkistomateriaaleja analysoimalla teoksen kirjoittajat etsivät vastauksia liittoutuneiden suuroperaatioon liittyviin kiistanalaisiin kysymyksiin. Mikä aiheutti kahden kuukauden viivytyksen liittoutuneiden etenemiseen Normandian sillanpääasemasta? Miten Saksan armeija onnistui pakenemaan Falaisen motista? Kuka pysäytti Pattonin etenemisen Saksaan elokuussa 1944? Miksi kesti niin kauan avata liittoutuneiden varustetäydennyksille välttämätön Antwerpenin satama?

Tekijöiden esittämien todisteiden valossa on selvää, että monet liittoutuneiden kohtaamat vaikeudet olisivat olleet estettävissä, jos sodanjohto ei olisi ollut niin riitainen. Ison-Britannian ja Yhdysvaltain joukkojen keskinäinen kilpailu ja henkilökohtaiset arvovaltakiistat johtivat paikoin katastrofaalisiin tilanteisiin rintamalla.

Teos sisältää myös runsaasti operaation etenemistä esittäviä karttoja, jotka havainnollistavat toisen maailmansodan käännekohtaa ohjanneiden päätösten syntyä.


Suosittelemme myös: