Toisen maailmansodan asepuvut

North, Jonathan; Kakko, Tapio
Nimeke: Toisen maailmansodan asepuvut
Tekijät: North, Jonathan (Kirjoittaja)
Kakko, Tapio (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523129160
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
Kirjastoluokka: 90.35 Toinen maailmansota 1939-1945
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotilaspuvut, univormut, kulttuurihistoria, varusteet, arvomerkit, tunnukset, sotilaat, sotakalusto, historia, sotahistoria, toinen maailmansota
Kattava ja asiantunteva hakuteos esittelee Britannian, Yhdysvaltain, Saksan, Neuvostoliiton, Japanin sekä muiden liittoutuneiden ja akselivaltojen armeijoissa käytetyt sotilaspuvut ja varusteet.
Teos sisältää 600 valokuvaa ja tarkkaa piirrosta eri maiden univormuista, varusteista, aseistuksesta, arvomerkeistä ja tunnuksista.
Sotaa käytiin eri puolilla maailmaa hyvin erilaisissa olosuhteissa ja siksi tarvittiin myös monenlaisia varusteita.
Toisen maailmansodan syttyessä vuonna 1939 sotilaiden univormut ja varusteet olivat vielä varsin samanlaisia kuin ensimmäisen maailmansodan aikaan. Sodan jatkuessa asepukuihin kuitenkin tehtiin paljon muutoksia, jotta ne paremmin vastaisivat kulloisiakin olosuhteita.
Ainutlaatuisen kattava hakuteos esittelee niin Normandiassa taistelleiden Britannian jalkaväkijoukkojen ja Burmassa sotineiden japanilaisten univormut kuin suomalaisten sotilaiden talvivarusteet tai kiinalaisten naispartisaanien puvutkin.

Jonathan North on englantilainen historioitsija, joka on julkaissut lukuisia tietoteoksia Ranskan vallankumouksesta ja Napoleonin ajasta sekä eri maiden asepuvuista ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa.


Suosittelemme myös: