Suomen armeijan venäläinen perintö — Tsaarin upseerit ja itänaapurin kalusto Suomen puolustusvoimissa 1918-1948

Nikitin, Viacheslav; Harjula, Mirko
Nimeke: Suomen armeijan venäläinen perintö — Tsaarin upseerit ja itänaapurin kalusto Suomen puolustusvoimissa 1918-1948
Tekijät: Nikitin, Viacheslav (Kirjoittaja)
Harjula, Mirko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523127067
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 449
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
TALVIALE 2021
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
E-kirja, 2018
EPUB
14,90 €

Ainutlaatuinen tietoteos Suomen armeijassa palvelleista entisistä Venäjän armeijan upseereista sekä tapahtumista, jotka johtivat Suomen asevarastojen täydentymiseen venäläisellä ja neuvostoliittolaisella aseistuksella.

Kirjan ensimmäinen osa esittelee Suomen armeijan palveluksessa olevien entisten Venäjän upseerien elämänvaiheita. Nämä pienoiselämäkerrat kertovat yllättävän keskeisillä paikoilla vaikuttaneiden upseerien tiestä tehtäviinsä.

Toinen osa on omistettu Suomen armeijan venäläiselle aseistukselle. Teos esittelee yksityiskohtaisesti, mitä suomalaisten käsiin päätyi ja millä tavalla se tapahtui.

Kirja sisältää myös runsaasti tilastoja, jotka kuvaavat ampuma-aseiden tuotantoa Suomessa, puna-armeijalta saatua sotasaalista, Suomen armeijan menettämän aseistuksen määrää lajeittain, tykistön sotasaalista ja menetyksiä jne.

Esimerkiksi Mosin-kiväärin vaiheista Suomen armeijassa kerrotaan kiintoisasti. Suojeluskunnan käytännönläheiset asianharrastajat osoittautuivat kiväärin kehittämisessä paljon osaavammiksi kuin armeijan virkamiehet.

Kirjan aikajänne ulottuu sisällissodasta aina talvi- ja jatkosodan motteihin. Vauhdikkaisiin rintamakuvauksiin on liitetty runsaasti fakta-aineistoa, ja ne on havainnollistettu kartoin ja valokuvin.


Suosittelemme myös: