Suomalaiset taruolennot

Ojanen, Eero; Linnea, Sirkku
Nimeke: Suomalaiset taruolennot
Tekijät: Ojanen, Eero (Kirjoittaja)
Linnea, Sirkku (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523125148
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 4. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 153
Tuoteryhmät: Lahjakirjat
Tietokirjat
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 86.14 Kansanrunouden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taruolennot, kansanperinne
Kiehtova tietoteos suomalaisessa kansanperinteessä ja mytologiassa esiintyvistä uskomusolennoista ja niihin liitetyistä uskomuksista.

Kirjan taidokas kuvitus ja elävä kerronta vievät lukijan haltijoiden, tonttujen, peikkojen ja jumalolentojen maagiseen maailmaan.

Uskomusolennoista mahtavimpia olivat jumalat. Esimerkiksi vedellä, metsällä, taivaalla ja maalla oli omat jumaluutensa, joita palvottiin ja hyviteltiin. Aikoinaan uskottiin myös, että kodissa ja pihapiirissä asuu haltijoita ja tonttuja, joiden tehtävä oli vartioida perhettä ja omaisuutta. Luonnonhenkiä ja -jumalia taas pyydettiin avuksi metsästettäessä ja kalastettaessa. Monenlaisia pahojakin henkiä uskottiin ihmisten ympärillä toimivan. Mm. hiidet, peikot, pirut ja jättiläiset herättivät pelkoa.

Mukaansa tempaava kirja kertoo kaikista näistä ja monista muista olennoista, joilla kansan uskomuksissa oli valta hallita ihmisen onnea ja epäonnea.

Eero Ojanen on Parolassa asuva filosofi, kolumnisti ja kirjailija, joka on julkaissut useita kirjoja, artikkeleita ja teossarjoja.

Jyväskyläläinen kuvittaja Sirkku Linnea on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutista. Hän on tehnyt kuvituksia mm. lastenkirjoihin, biologian oppimateriaaleihin, Pikku Kakkosen lastenohjelmiin ja Paletin postikortteihin. Hän on myös kirjoittanut ja kuvittanut kolme omaa teosta aiheesta suomalainen horoskooppi.


Suosittelemme myös: