YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Suomalainen järvikirja

Leppäranta, Martti; Arvola, Lauri; Huttula, Timo
Nimeke: Suomalainen järvikirja
Tekijät: Leppäranta, Martti (Kirjoittaja)
Arvola, Lauri (Kirjoittaja)
Huttula, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523752177
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 338
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Luonto ja eläimet
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: järvet, luonnonhistoria, limnologia, vesiekosysteemit, hydrologinen kierto, vuodenajat, vesistöt, luontosuhde, hyötykäyttö, ekologinen tila, vesien tila
Suomalainen järvikirja on kattava tietoteos maamme järvien synnystä, historiasta ja vesistöjemme nykypäivän tilanteesta. Joet ja järvet ovat kokeneet monia muutoksia vuosituhansien kuluessa. Maan kohoaminen on muuttanut vesistöjen virtaussuuntia ja järvialtaita, ja ilmaston vaihtelut sekä ihmisten toiminta ovat vaikuttaneet vesiemme ekologiaan.
Kirja vastaa moniin kysymyksiin, jotka askarruttavat vesistöjen äärellä eläviä ihmisiä. Näitä ovat muiden muassa vesistöjemme lämpötilan ja korkeuden vaihtelut, veden virtaukset, leväkukinnat, ravintoverkostot ja kalasto. Samalla kun kirja antaa uusinta tietoa järvistä, sen tavoite on tukea työtä vesistöjemme hyvän ekologisen tilan turvaamiseksi.

Lauri Arvola on Helsingin yliopiston ympäristötutkimuksen emeritusprofessori sekä Lammin biologisen aseman pitkäaikainen johtaja. Hän on tutkinut järvien ekologiaa sekä valuma-alueiden ja ilmaston vaikutuksia vesistöihin.
Timo Huttula on professori h.c., entinen Suomen ympäristökeskuksen Vesikeskuksen tutkimuspäällikkö sekä Helsingin ja Turun yliopiston hydrosfäärin fysiikan dosentti. Hänen erikoisalansa on fysikaalinen limnologia.
Matti Leppäranta on Helsingin yliopiston emeritusprofessori (geofysiikka). Hän on työskennellyt myös Merentutkimuslaitoksella. Hänen erikoisalanaan on kylmän ilmastovyöhykkeen luonnonvedet ja jäät.


Suosittelemme myös: