Sunnuntaikävelyllä sotien ajan Helsingissä — Reittejä pääkaupunkiseudun sotahistoriaan

Jokinen, Pauli
Nimeke: Sunnuntaikävelyllä sotien ajan Helsingissä — Reittejä pääkaupunkiseudun sotahistoriaan
Tekijät: Jokinen, Pauli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523124912
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 176
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
Kirjastoluokka: 42.33 Pääkaupunkiseutu
Kansalliskirjaston asiasanat: sota-aika, sotahistoria, muistomerkit, nähtävyydet, sotatoimet, historia, kävelyreitit, Helsinki
Kirja esittelee yli 50 kiinnostavaa sotahistoriallista retkikohdetta Helsingistä. Monet näistä ovat suurelle yleisölle tuntemattomia.

Pääkaupunkiseudulta löytyy sotahistoriallisia kohteita niin sisällissodan ajalta kuin ensimmäisen maailmansodan sekä talvi- ja jatkosodan vuosilta. Kirjassa on runsaasti kuvia esitellyistä kohteista. Mukana myös vanhoja kuvia eri sodista.

Helsingin keskustaan sijoittuu noin 10 kävelyreittiä karttoineen, joiden avulla pääsee tutustumaan autenttisiin sotapaikkoihin ja muistomerkkeihin. Kantakaupungin ulkopuolelta retkikohteeksi voi valita vaikkapa ensimmäisen maailmansodan linnoituksia, toisen maailmansodan tykkipattereita tai sankarihautausmaita.

Miksi Kansallismuseon ulko-ovessa on luodinreikä? Missä pääsee tutustumaan Viaporin maalinnoituksen luoliin? Missä patsaita säilytettiin sodan aikana? Paljon historiatietoa sisältävä kirja antaa vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Pauli Jokinen on Helsingin paikallishistoriaan erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija, jolta on aikaisemmin ilmestynyt mm. kirjat Sunnuntaikävelyllä Helsingissä, Kulttuurikävelyllä Helsingissä ja Kaunis Helsinki.


Suosittelemme myös: