Seikkailun suolainen maku — nuori kippari, pieni purjevene, suuri valtameri

Nurmi, Kari; Murto, Matti
Nimeke: Seikkailun suolainen maku — nuori kippari, pieni purjevene, suuri valtameri
Tekijät: Nurmi, Kari (Kirjoittaja)
Murto, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524923019
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 198
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Harrastekirjat
Kirjastoluokka: 79.14 Soutu. Melonta. Purjehdus
Kansalliskirjaston asiasanat: muistelmat, matkakertomukset, purjehdus, merimatkat, Nurmi, Kari
Vaikuttava kirja kertoo yhden Suomen nuorimman valtameripurjehtijan Kari "Ruffe" Nurmen huimista matkoista maailman merillä. Parikymppisen harrastelijan purjehdukset suuntautuivat aluksi Ruotsin rannikkovesiä pitkin Saksan Kielille, sitten Atlantin reunoille Färsaarten petollisille vesille ja lopulta Kolumbuksen 500-vuotisjuhlan yhteydessä Atlantin yli Bahamalle ja Amerikkaan ja sieltä takaisin yli myrskyisän Pohjois-Atlantin.

Kari Nurmi antautui purjehdusmatkoillaan moniin todellisiin vaaroihin: matkan olisi voinut katkaista yhtäkkisesti viereen noussut valas, myrkyllinen meduusa, suuri öinen aalto, useita päiviä kestävä myrsky tai viikkojen pituinen tyyni. Itseoppineen purjehtijan riskinotto kuitenkin kannatti: veneen kannella hän tunsi olevansa vapaa ja vailla rajoja. Koetut seikkailut antoivat Kari Nurmelle sellaisia voimavaroja ja elämänkokemuksia, joita kukaan ei voisi häneltä viedä.

Ruffe oli kahdeksanvuotias, kun hän hetken mielijohteesta asteli kotikaupungissaan vierailevan sirkuksen ennustajaeukon luo. Tuomio oli tyly: "Elät hyvän mutta lyhyen elämän." Ruffe muisti nuo sanat vielä silloinkin, kun hän irrotti ensimmäisen purjeveneensä kiinnitysköysiä. Silti valtamerien kutsu voitti ja seikkailu alkoi.


Suosittelemme myös: