Pyykkilaudasta pillereihin — Naisten arki Suomessa 1950-1970 -luvuilla

Vanha-Similä, Maria
Nimeke: Pyykkilaudasta pillereihin — Naisten arki Suomessa 1950-1970 -luvuilla
Tekijät: Vanha-Similä, Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523129757
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 32.3 Naisen ja miehen asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: naisen asema, naiset, arki, sukupuoliroolit, tasa-arvo, koulutus, työelämä, koti, yhteensovittaminen, lastenhoito, ruokailu, asuminen, vapaa-aika, pukeutuminen, muoti, emansipaatio, yhteiskunnallinen muutos, historia
Kirjassa kuvataan muutoksia, jotka 1950-1970-luvuilla vaikuttivat suomalaisten naisten arkeen niin kaupungeissa kuin maaseudullakin.

Naisten elämä muuttui näinä vuosikymmeninä radikaalisti, kun naisen itsenäistyivät monilla elämän osa-aluilla. Ehkäisypillerit tarjosivat naisille myös uudenalaista seksuaalista vapautta.

Toisen maailmansodan jälkeen Suomessa elettiin vielä niukkoja aikoja. Lapsia syntyi paljon, ja naisten työpaikka oli vielä pitkälti kotona.
1960-luvulla yhä useammat naiset kävivät töissä kodin ulkopuolella, mutta he vastasivat edelleen pitkälti lastenhoidosta ja kotitöistä. 1973 voimaan astunut päivähoitolaki helpotti lastenhoitojärjestelyitä.

Kirjassa tarkastellaan myös mm., mitä perheissä syötiin, miten kodit alkoivat pikkuhiljaa koneellistua ja miten elintason nousu kohensi myös naisten asemaa.
Vetävästi kirjoitettu teos antaa mielenkiintoista tietoa lähihistoriasta ja perspektiiviä kysymyksiin, jotka vielä tässä ajassa ovat aktiivisen yhteiskunnallisen keskustelun kohteena.


Suosittelemme myös: