YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Putinin sodat — Tsetseniasta Ukrainaan

Galeotti, Mark
Nimeke: Putinin sodat — Tsetseniasta Ukrainaan
Alkuteos: Putin's Wars
Tekijät: Galeotti, Mark (Kirjoittaja)
Larkiala, Tilla (Kannen tekijä)
Saarainen, Jere (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523758391
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 12.9.2023. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 12.9.2023
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Alkuteos: Putin's Wars
Kustantaja: Minerva
Painos: 1. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Putinin tie kulkee sodasta sotaan

Ajankohtainen katsaus konflikteihin, joissa Venäjä on ollut mukana siitä lähtien kun Vladimir Putinista tuli ensin Venäjän pääministeri ja sitten presidentti. Kirja käy läpi Venäjän aggressiot Tšetšenian sodasta aina Ukrainaan huhtikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen.

Vladimir Putin aloitti ensimmäisen sotansa jo Venäjän pääministerinä yli 20 vuotta sitten. Tšetšenian jälkeen hän lähetti venäläisjoukkoja Georgiaan, Syyriaan ja Itä-Ukrainaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 on jatkoa vuonna 2014 alkaneelle konfliktille, jonka osana Venäjä on miehittänyt Krimin niemimaan ja tukenut Donetskin ja Luhanskin separatistialueita aseellisesti Itä-Ukrainan sodassa.

Kirja kuvaa miten Putin ja hänen konfliktinsa ovat vääjäämättä muokanneet Venäjää. Teos tarkastelee myös laajemmin Venäjän sotilaallisen voiman luomista ja sen laajentamista palkkasotureihin sekä toimijoihin, jotka käyvät häikäilemätöntä informaatiosotaa länsivaltoja vastaan.

Galeottin laajojen Venäjä-yhteyksien ansiosta kirja on myös täynnä anekdootteja sotilaselämästä, henkilökohtaisia tilannekuvia konflikteista ja poikkeuksellinen kokoelma ensikäden kertomuksia venäläisiltä upseereilta.

Nyt jos koskaan on aika ymmärtää, miksi ja miten Putin on asettanut asevoimansa erilaisiin konflikteihin yli kahden vuosikymmenen ajan. Ei ole olemassa kirjailijaa, jolla olisi Galeottia paremmat mahdollisuudet selvittää Venäjän armeijan todelliset kyvyt ja antaa asiantunteva näkemys tulevaisuuden skenaarioista.

”Tuottelias sota-analyytikko Mark Galeotti on tehnyt juuri oikean kirjan juuri oikeaan aikaan.” - The Times

Mark Galeotti on Lontoossa asuva professori ja tietokirjailija. Häntä pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista Venäjän-tutkijoista. Hänen tutkimuskohteitaan ovat nyky-Venäjä, turvallisuus ja kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus. Vuonna 1991 Galeotti valmistui valtiotieteen tohtoriksi. Hänen väitöskirjansa käsitteli Afganistanin sodan vaikutusta Neuvostoliiton ja Venäjän politiikkaan ja yhteiskuntaan. Galeotti on kirjoittanut 26 kirjaa, mm. teoksen Voima ja valta: Venäjän mafia Kremlin suojeluksessa (Docendo 2019).


Suosittelemme myös: