Peukalon paikka — Suomalainen lapaskirja

Paavilainen, Maija
Nimeke: Peukalon paikka — Suomalainen lapaskirja
Tekijät: Paavilainen, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523125056
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 166
Tuoteryhmät: Harrastekirjat
Käsityöt ja koti
Kirjastoluokka: 65 KÄSITYÖ. KOTITEOLLISUUS
Kansalliskirjaston asiasanat: neuletyöt, lapaset, käsineet, käsityöt, neulonta, kirjoneuleet, käsityöperinne
Peukalon paikka -kirjan selkeillä ohjeilla syntyvät aloittelijaltakin perinteiset lapaset ja sormikkaat kuin myös tänä päivänä varsinkin nuorison keskuudessa suositut kämmekkäät ja kynsikkäät.

Kirjan alun tekniikkaosiossa opastetaan yksityiskohtaisesti käsineiden rakenne, muun muassa millaisia erilaisia peukalokiiloja ja kärkikavennuksia voi neuloa.

Kirjassa on peräti 30 erilaista neulottua käsinettä naisille, miehille ja lapsille. Kirjasta löytyvät ohjeet niin autoilijan sormikkaisiin kuin myös superlämpimiin hiihtolapasiin.

Monissa käsineissä on käytetty vanhoja perinteisiä kuviomalleja tai niiden osia. Näin osa ainutlaatuista käsityöperinnettämme siirtyy näiden käsineiden kautta luontevasti seuraaville sukupolville.

Käsinemallit ovat saaneet nimensä ja värinsä kotimaamme kauniista luonnosta, sen vihreistä metsistä, sinisistä järvistä ja kesällä kauniisti kukkivista kedoista. Koivulapasissa hiirenkorvat ovat juuri puhkeamassa koivun oksiin ja ketokämmekkäissä kukkivat kedon kauniit kukat. Pihlajalapasissa hehkuvat syyspihlajan upeat värit.

Töissä käytetyt langat on valittu niin, että niitä on helposti saatavilla lähimarketeista ja lankakaupoista ympäri Suomen. Monissa langoissa on avainlippumerkki.

Maija Paavilainen on Helsingin yliopistosta valmistunut käsityönopettaja. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt toistakymmentä käsityökirjoja, muun muassa Luo uutta vanhasta, Virkkaa ruutuja ja parhaiten myynyt Koristele koti kauniiksi luonnonmateriaaleilla. Innoituksen uuteen kirjaan hän sai kahdesta rakkaasta harrastuksestaan, luonnosta ja neulomisesta.


Suosittelemme myös: