Patrik Laine — NHL:n uusi suomalaistähti

Wennström, Antti
Nimeke: Patrik Laine — NHL:n uusi suomalaistähti
Tekijät: Wennström, Antti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523125650
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 165
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Urheilu
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: jääkiekkoilijat, urheilijat, huippu-urheilijat, jääkiekko, henkilöhistoria, Laine, Patrik
Runsaasti kuvitettu kirja käy läpi Laineen huikean tähänastisen jääkiekkouran vaiheet juniorivuosista ensimmäiseen NHL-kauteen.

Laineen tarinaa ovat kertomassa ja arvioimassa hänen valmentajansa ja pelikaverinsa sekä seurajohtajat ja jääkiekkojournalistit. Haastateltavina myös NHL:n huippunimiä.

Suuren yleisön tietoisuuteen Laine löi itsensä läpi jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskisoissa 2016. Menestystä seurasi samana keväänä Suomen mestaruus Tapparan riveissä. Hänet palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana.

Kesällä 2016 NHL:n varaustilaisuudessa Winnipeg varasi Laineen. Odotukset tässä jääkiekkokaupungissa olivat kovat mutta niin myös 18-vuotiaaseen nuorukaiseen kohdistuneet paineet. Laine hämmästytti kuitenkin kaikki ja alkoi iskeä maaleja muiden huippujen tahtiin. Mitään vastaavaa ei ole nähty suomalaisessa jääkiekossa sitten Teemu Selänteen.

Antti Wennström (s. 1977) on Suomen suurimman jääkiekkoon erikoistuneen verkkolehden Jatkoai-ka.comin päätoimittaja (2012-2017). Vuosina 2010-2012 hän toimi saman julkaisun NHL-toimituspäällikkönä. Wennström on seurannut NHL:ää ja suomalaista jääkiekkoa intensiivisesti 80-luvun lopulta asti. Nykyään hän toimii myös avustajana Iltalehdessä ja Ilta-Sanomissa.


Suosittelemme myös: