YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Paavo Susitaival — Kolme sotaa, kaksi kapinaa, neljä linnareissua

Niinistö, Jussi
Nimeke: Paavo Susitaival — Kolme sotaa, kaksi kapinaa, neljä linnareissua
Tekijät: Niinistö, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523752252
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2020
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 3. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 348
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Sota
Kirjastoluokka: 99.139 Elämäkerrat. Muistelmat, sotamuistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: upseerit, sotarintama, Suomen sisällissota, talvisota, jatkosota, lapuanliike, isänmaallisuus, henkilöhistoria, kansanedustajat, kirjailijat, yhteiskunnalliset vaikuttajat
Avainsanat: Paavo Susitaival, Suomen sisällissota, henkilöhistoria, isänmaallisuus, jatkosota, kansanedustajat, kirjailijat, lapuanliike, sotarintama, talvisota, upseerit, yhteiskunnalliset vaikuttajat
E-kirja, 2021
EPUB
14,90 €

Paavo Susitaival ehti liki vuosisadan mittaisen elämänkaarensa (1896-1993) aikana olla poikkeuksellisen monessa mukana. Hän oli todellinen Suomen nykyhistorian viimeinen mohikaani: viimeinen elossa ollut aktivisti, jääkärivärväri, vapaussodan komppanianpäällikkö, suojeluskuntapiirin piiripäällikkö, Mäntsälän kapinan johtohahmo, IKL:n kansanedustaja, talvisodan rintama- ja jatkosodan rykmentinkomentaja. Lisäksi Susitaival oli tuottelias kirjailija, joka tunnettiin myös kekkosvastaisena toisinajattelijana.
Parhaiten mies muistetaan IKL:n kansanedustajana, joka talvisodan sytyttyä lähti rintamalle ja johti Ryhmä Suden legendaariseen voittoon Suomussalmella. Jatkosodan hyökkäysvaiheessa Susitaival komensi Jalkaväkirykmentti 29:ä Petroskoin valtaukseen asti.
Jussi Niinistö on kirjoittanut ansiokkaan elämäkerran aatteen miehestä, joka asetti isänmaan edun kaikkien sääntöjen yläpuolelle.


Jussi Niinistö on filosofian tohtori, joka on erikoistunut sota- ja henkilöhistoriaan. Hän toimi puolustusministerinä 2015‒2019. Hän on kirjoittanut lukuisia historiateoksia.


Suosittelemme myös: