Olin Anders Breivikin asianajaja

Lippestad, Geir; Gangdal, Jon; Anttonen, Kaija
Nimeke: Olin Anders Breivikin asianajaja
Tekijät: Lippestad, Geir (Kirjoittaja)
Gangdal, Jon (Kirjoittaja)
Anttonen, Kaija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523121997
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 203
Tuoteryhmät: Pokkarit
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: T99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Mitä ovat ne asiat, joiden takana omantunnontarkka lakimies voi seistä joutuessaan puolustamaan kylmäveristä massamurhaajaa.

Heinäkuun 23. päivänä 2011 asianajaja Geir Lipestadin puhelin soi kello kuusi aamulla. Soittaja on poliisi, joka kertoo, että edellisenä päivänä pidätetty Anders Breivik haluaa Lippestadin asianajajakseen, eikä suostu puhumaan, ennen kuin tämä on paikalla. Lippestadin ensimmäinen ajatus on: Ei ikinä!

Breivikiä syytetään 69 teinin surmaamisesta Utoyan saarella ja kahdeksan ihmisen Oslon keskustassa. Rikos on karmeudessaan käsittämätön.

Päätös puolustaa Norjan vihatuinta miestä ei ole helppo. Lippestad joutuu muistuttamaan itseään siitä, että oikeusvaltiossa pahimpiinkin tekoihin syyllistyneellä on ihmisoikeudet.

Geir Lippestad kirjoittaa kirjassaan olin Anders Breivikin asianajaja paineesta, unettomista öistä, saamastaan vihapostista ja tappouhkauksista. Teoillaan ylpeilevää Breivikiä on raskasta kuunnella. Tämän poliittisista näkemyksistä Lippestad kieltäytyy jyrkästi keskustelemasta.

77 ihmistä suunnitelmallisesti ja poikkeuksellisen julmasti tappanut äärioikeistolainen terroristi sai lopulta teoistaan 21 vuoden vankilatuomion. Ennen kaikkea hän sai avoimen ja oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin.


Suosittelemme myös: