Olin Anders Breivikin asianajaja

Lippestad, Geir; Gangdal, Jon; Anttonen, Kaija
Nimeke: Olin Anders Breivikin asianajaja
Tekijät: Lippestad, Geir (Kirjoittaja)
Gangdal, Jon (Kirjoittaja)
Anttonen, Kaija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523121997
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 203
Tuoteryhmät: Pokkarit
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: T99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Voiko pahaa puolustaa? Asianajaja Geir Lippestad kertoo ajatuksia herättävässä kirjassaan, mitä ovat ne asiat, joiden takana omantunnontarkka lakimies voi seistä joutuessaan puolustamaan kylmäveristä massamurhaajaa.

Heinäkuussa 2011 Geir Lippestadin puhelin soi kello kuusi aamulla. Soittaja on poliisi, joka kertoo, että edellisenä päivänä pidätetty Anders Breivik haluaa Lippestadin asianajajakseen, eikä suostu puhumaan, ennen kuin tämä on paikalla. Lippestadin ensimmäinen ajatus on: Ei ikinä!

Breivikiä syytetään 69 teinin surmaamisesta Utöyan saarella ja kahdeksan ihmisen murhaamisesta Oslon keskustassa. Rikos on karmeudessaan käsittämätön.

Päätös puolustaa Norjan vihatuinta miestä ei ole helppo. Lippestad joutuu muistuttamaan itseään siitä, että oikeusvaltiossa pahimpiinkin tekoihin syyllistyneellä on ihmisoikeudet.

Lippestad kirjoittaa paineesta, unettomista öistä, saamastaan vihapostista ja tappouhkauksista. Teoillaan ylpeilevä Breivikiä on raskasta kuunnella. Tämän poliittisista näkemyksistä Lippestad kieltäytyy jyrkästi keskustelemasta.

77 ihmistä suunnitelmallisesti ja poikkeuksellisen julmasti tappanut äärioikeistolainen terroristi sai lopulta teoistaan 21 vuoden vankilatuomion. Ennen kaikkea hän sai avoimen ja oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin.


Suosittelemme myös: