Nykyaikainen ilmasodankäynti — NATO, Venäjä ja maailman kriisipisteet

Perttula, Pentti
Nimeke: Nykyaikainen ilmasodankäynti — NATO, Venäjä ja maailman kriisipisteet
Tekijät: Perttula, Pentti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523122154
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 267
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Sota
Kirjastoluokka: 39.6 Ilmavoimat. Ilmasodankäynti
Kansalliskirjaston asiasanat: Pohjois-Atlantin liitto, sotilasilmailu, sotataito, ilmasota, strategia, aseteknologia, kehitys, miehittämättömät ilma-alukset, lennokit, robotit, pommitukset, kriisialueet, ilmavoimat, Venäjä, Kiina
Pentti Perttulan teos on perusteellinen selvitys ilmavoimien nykyaikaisesta käytöstä.

Ilmavoiman merkitys on laajentunut parin viimeisen reilun vuosikymmenen aikana perinteisestä ilmatilan alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta tai toiminnasta taistelualueella.

Pelkällä ilmavoiman käytöllä on viime vuosina pyritty saavuttamaan mitä erilaisimpia päämääriä, kuten siviiliväestön suojelu Libyassa, kemiallisten aseiden käytön estäminen Syyriassa tai siepattujen sotilaiden vapauttaminen Libanonissa.
Myös sotilaallinen varustautuminen näyttää kulminoituvan yhä enemmän ilmavoimaan. Esimerkiksi Venäjä on näyttänyt sotilaallista mahtiaan nimenomaan ilmavoimillaan erityisesti Itämerellä ilmatila-loukkauksin ja hyökkäysharjoituksin.
Venäjän ilmavoiman käyttö Georgian sodassa 2008 osoitti NATO:lle, että Baltian puolustamiseen tarvi-taan muutakin kuin neljän hävittäjäkoneen ilmatilan vartiointilaivue. Siksi juuri Puolalla on nykyään Euroopan uudenaikaisin hävittäjäkalusto. Ilmavoimalla on Baltian puolustamisessa merkittävä rooli, koska vain sillä voidaan reagoida riittävän nopeasti.

Myös Suomella ja Ruotsilla uskottavan puolustuksen kivijalka on hävittäjävoima. Vain riittävä ilma-voima takaa edellytykset maa- ja merivoimien tehokkaalle toiminnalle sotilaallisessa konfliktitilanteessa.


Suosittelemme myös: