Muistojeni kiiltokuvat

Vekkeli, Pirkko
Nimeke: Muistojeni kiiltokuvat
Tekijät: Vekkeli, Pirkko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523129115
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 113
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 79.86 Keräily
Tässä kirjassa palataan kiiltokuvien historiaan - ja muistoihin, joita ne herättävät.
Kiiltokuvat kuuluvat ennen kaikkea sodanjälkeisten suurten ikäluokkien tyttöjen, heidän tyttäriensä ja vielä tyttärientyttäriensäkin lapsuuteen.
Kiiltokuvat, niiden keräily, vaihdanta ja ystäväkirjoihin liimailu on monen sukupolven yhteinen muisto, osa kollektiivista nostalgiaa, joka ihastuttaa edelleen.
Kiiltokuvien historia yltää 1800-luvulle, kun kuvia opittiin monistamaan ja käsittelemään lakan ja korkopuristustekniikan avulla niin, että ne saivat itseisarvon painoteknisinä suosikkiuutuuksina.
Suomessakin kiiltokuvia liimattiin ystävien kesken kiertäviin muistovihkoihin jo varhain, mutta koko kansan lapsuusmuistoihin ne kiertyivät ennen kaikkea sodanjälkeisistä vuosista alkaen.
Kukkakorit, enkelit, lapset, eläimet, luonto... kiiltokuvien aihemaailma oli loputon. Ehtymätön on myös muistojen virta, joka tänäkin päivänä pulppuaa kiiltokuvia keränneiden tyttöjen tarinoista.
Omista lapsuuden kiiltokuvistaan kertovat mm. Sinikka Sokka, Marjatta Tapiola, Jaana Saarinen.

Pirkko Vekkeli on toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita henkilökuva- ja elämäkertateoksia, mm. Marja Suna, suomalainen muotoilija, Liisa Lipsanen - bisneslady, Raili Hulkkonen, kauneuden suurlähettiläs ja Kristiina Halkola - jos rakastat. Yhdessä Ismo Loivamaan kanssa hän on julkaissut teokset Unohtumaton Ansa Ikonen, Lumoava Eeva-Kaarina Volanen, Åke ja minä sekä Sylvi Salonen - Viimeinen diiva.


Suosittelemme myös: